Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Söderledskyrkan Foto: Barbro Thörn
Söderledskyrkan Foto: Barbro Thörn
  1. Söderledskyrkan
  2. Söderledskyrkan

Söderledskyrkan

3.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Söderledskyrkan i Norrköping

Söderledskyrkan med adress Vilbergsgatan 100 ligger vackert inbäddad i parkmiljö med den pulserande Söderleden som närmsta granne. Ögonmärke är det fristående kyrktornet utrustat med tre klockor i varierande storlek (200 kg, 300 kg, 500 kg stämda i D-, C- resp A-ton).

1970-talet i Norrköping präglades i stor utsträckning av en saneringsvåg som svepte bort mycket av den gamla bebyggelsen i innerstaden. Det gick så långt att kommunledningens hurtiga beteckning Trivselstaden i folkmun byttes ut till Rivselstaden. Bland de byggnader som blev grävskopornas rov var den gudstjänstlokal som lokalföreningen av EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen) förfogade över. Men att stiftelsen blev husvill innebar inte att verksamheten måste upphöra. Istället fördjupades kontakten med Borgs församling som vid den här tiden växte snabbt. Behovet av en ny kyrka för Vilbergen med omnejd var uppenbart. Motpolerna rivning och expansion sammanfördes och resulterade i Söderledskyrkan som nu år 2010 kan fira 40-årsjubileum. Vid invigningen 1970 uppmärksammades den som en av de första samarbetskyrkorna i Sverige.
Det öppna stenlagda området utanför entrén ger ett luftigt och välkomnande intryck. I anslutning till kyrkan finns församlingslokaler som flitigt används av olika grupper för både yngre och äldre.

Söderledskyrkan tillhör Norrköpings Borgs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Söderledskyrkan

3.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-07-31
En vacker altartvla i textil lyser upp kyrkorummet som används av både Svenska kyrkan och EFS. I anslutning till kyrkan finns också lokaler för syföreningar,öppen förskola,studiegrupper, miniorer, tonårsgrupper mm. Nytt besök 2012: Upptäcker det vackra konstglaset av Erik Höglund till vänster i koret. Tyvärr blev jag rätt beklämd av att höra en uppretad kvinna skrika och svära! åt ett barn nere i öppna förskolan.....
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.