Vånga kyrka Foto: Barbro Thörn
Vånga kyrka Foto: Barbro Thörn
Vånga kyrka Foto: Barbro Thörn
Vånga kyrka Foto: Barbro Thörn
Vånga kyrka Foto: Johan Bredenberg
 1. Vånga kyrka
 2. Vånga kyrka
 3. Vånga kyrka
 4. Vånga kyrka
 5. Vånga kyrka

Vånga kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vånga kyrka i Norrköping

I Vånga finns två kyrkobyggnader. En som fungerar som kyrka idag och en som tidigare har varit kyrka och under några år var gravkapell, men som nu sällan används. Den gamla kyrkan helgades åt S:t Olof och rester av den finns kvar öster om den nuvarande kyrkan

Vånga kyrka uppfördes år 1866 men mycket har förändrats i den nuvarande kyrkan sedan dess. Runt 1951-1954 genomfördes en restaurering och 1959 träffades kyrkan av ett åskslag, vilket bara lämnade ytterväggarna kvar. Även kyrkklockorna förstördes i branden, men gick att återanvändas då de nya klockorna göts. Kyrkan återuppfördes sedan efter de ursprungliga ritningarna men med lite modernare inredning. I kyrkan finns nu även församlingssal med kök på den övre våningen.

Vånga kyrka tillhör Norrköpings Borgs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 450 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Vånga kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-07-06
Återinvigningen efter 1959 års brand skedde 1962 och då såg den ut som förr. Interiören något modernare bara,Altartavlan är av Östergötlands store konstnär Johan Krouthén. Predikstolen, vit och ren, gjord av putsad tegelsten! Två dopfuntar, en från 1661 och en från nutid med avrinningshål. På övre våningen döljer sig en församlingssal och kök, utifrån eller rättare sagt inifrån kyrkan ser det ut som kaptensbryggan på en båt, intressant!
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-04-04
På examensdagen 1959 brann det så det sprakade. Nya kyrkan är högsta kvalitet i hantverket. Missa inte predikstolen. Vilka skickliga murare det fanns och finns..
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-04-03
Orgel 1966: Marcussen & Søn, AAbenraa, bygger en helmekanisk orgel på nya kyrkans norra läktare. Den planeras av Augustin Mannerheim, Grensholm, i samråd med orgelbyggarfirman. Uppställning och intonation utföres av driftledaren Bruno Christensen.
Läs mer Läs mindre
cewe winnerhag
cewe winnerhag 2009-11-08
vånga ka är en vacker ka väl värd att ses in som utvändigt och med intresant historia
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.