Foto: Lisbeth
Foto: Lisbeth
Foto: Lisbeth
Ödeshögs kyrka Foto: Lisbeth
Ödeshögs kyrka Foto: Lisbeth
  1. Ödeshögs kyrka
  2. Ödeshögs kyrka

Ödeshögs kyrka

3.6 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ödeshögs kyrka i Ödeshög

Ödeshögs kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Ödeshög

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Ödeshögs kyrka

3.6 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Janos Banan
Janos Banan 2017-03-02
En tjusig och nyrenoverad kyrka som tilltalar exteriört. Väl inne i kyrkan känns den något rörig, med en blandning mellan gammalt och nytt. Ett fantastiskt korparti.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-12-19
Ödeshögs kyrka har undergått många förändringar sedan den uppfördes under 1100-talet. I den nuvarande kyrkan är tornet från 1100-talet, det rakslutna koret från 1200-talet, långhuset från1700-talet och den halvrunda utbyggnaden i väster från1880-talet. Exteriören präglas fortfarande av Ferdinand Bobergs hårdhänta ombyggnad 1889, medan interiören präglas av en restaurering 1990. Inventarier: I koret finns dels ett altare av sten, ritat av Erik Lundberg 1960, dels ett altarbord av trä, tillkommet i samband med restaureringen 1990 och ritat av Lennart Arfwidsson. Predikstolen är från 1796.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-12-12
Med sin något strama inre är det korrummet med ett mindre andaktsrum som jag tycker bäst om.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-10-10
Lite blandade stilar men inget som stör.Lustigt är att man vänt på kyrkan två gånger. Sedan den då unge Ferdinand Boberg förändrade kyrkan 1889 fick den bli kvar så i 70 år innan koret på nytt hamnade i öster. I det inre korrummet finns nu ett mindre andaktsrum, Johanneskapellet och ett nyare altare är placerat under triumfbågen. En modern kyrka i en ursprungligen medeltida med sitt torn i öster.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-17
Läktarorgeln, byggd 1950 av Olof Hammarberg, Göteborg. Kororgel, installerad 1992 av Johannes Menzel, Härnösand. Tidigare orglar: Christian Beijer 1678 – Anonymus 1732 – Pehr Schiörlin 1804 – Salomon Molander 1891
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2011-06-28
Inte ofta har man vänt pâ en kyrka. Pâ 1950-talet gjorde man det i Ödeshög. Där altaret stâtt hamnade orgelläktaren och vapenhuset blev kor. Resultatet är en häftig blandning av svensk modernism, 1800-tal, och ett östtorn som snart fyller tusen. Arkitekten Erik Lundberg tog ut svängarna och fick tillbaka den ursprungliga riktningen. Gillar man 50-talet är hans lampor kult.
Läs mer Läs mindre
Lisbeth
Lisbeth 2010-07-15
I Ödeshögs kyrka firas gudstjänst eller högmässa nästan varje söndag kl 11.00. Se information på www.odeshogsforsamling.se
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.