Foto: Barbro Thörn
Foto: Lisbeth
Foto: Lisbeth
Röks kyrka Foto: Lisbeth
Röks kyrka Foto: Lisbeth
  1. Röks kyrka
  2. Röks kyrka

Röks kyrka

3.8 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Röks kyrka i Ödeshög

Röks kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Ödeshög

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 360 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Röks kyrka

3.8 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2019-11-20
Vit spritputs med släta omfattningar och takfotslister. Endast små färgsläpp på de släta omfattningarna
Läs mer Läs mindre
Gunnel Lindskoog
Gunnel Lindskoog 2018-10-20
Glad att kyrkan var öppen vid detta besök. Fin 1800-talskyrka. Så bra att predikstol och annat från tidigare kyrkobyggnader bevarats och finns under läktaren. Andra före mig har här skrivit omdömen så jag nöjer mig med att komplettera med några bilder.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-01-24
Röks nuvarande kyrka uppfördes 1842-45. Den gamla kyrkan var från 1100-talet. Kyrkan är en ovanligt välbevarad empirekyrka, trots ett flertal restaureringar under 1900-talet. Utanför kyrkan står den mycket sevärda Rökstenen - vårt lands mest kända runsten.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-11-05
I Röks kyrka finns det mycket gamla spännande föremål att se i museiavdelningen under orgelläktaren. En mycket sevärd altartavla med ett himmelsk sken ovanför i det lilla målade glasfönstret, en guldkantad predikstol och en mäktig orgel i ljusa färgtoner. En vacker kyrka!!
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-11-12
Med liten utsmyckning och i ljusa färger ger de stora fönstren ett vilsamt ljus.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-08-21
Till Rök åker turisterna för att se Rökstenen men de bör inte försumma den fina 1800-talskyrkan strax intill. Kyrkan är enhetlig i stilen och ett gott exempel på 1840-talets kyrkobyggnadskonst.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-18
1871: Orgelbyggare Per Larsson Åkerman, Stockholm, bygger den första orgeln i nya kyrkan, en mekanisk 18-stämmig instrument med 2 manualer och pedal. Tidigare orglar: 1652-1654: Organist, borgmästare och orgelbyggare Per (Peder) Jönsson († 1658), Skänninge, bygger ett orgelverk. 1751: Ett orgelverk anskaffas från Bredestads kyrka för 1 400 daler kopparmynt. Verket byggs om och utökas av Jonas Wistenius till 7 stämmor. 1843: Den gamla helgedomen rivs. Antagligen är det vid denna tidpunkt orgelverket flyttas till Varvs kyrka i Västergötland.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-11-20
Byggd i nyklassicistisk 1845.Altartavlan utfärd 1844 av Carl Ferdinand Lindh och övrig interiör speglar tiden. Några gamla inventarier kan beskådas under läktaren men klenoderna från 1400-talets altarskåp i form av sju snidade figurer, förvaras på annan plats. Den berömda runstenen står utanför kyrkogården under tak, väl sevärd!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.