Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Svanshals kyrka Foto: Lisbeth
Svanshals kyrka Foto: Lisbeth
  1. Svanshals kyrka
  2. Svanshals kyrka

Svanshals kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Svanshals kyrka i Ödeshög

Svanshals kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Ödeshög

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Svanshals kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Gunnel Lindskoog
Gunnel Lindskoog 2018-11-23
Trevligt med kyror som är öppna sommartid. Kyrkan ursprungligen från 1100-talet men efter många renoveringar känns den inte längre medeltida men fin. Trevligt att de gamla målningarna från läktarbarriären bevarats och nu är uppsatta under läktaren. Många kyrkor har en kyrktupp på tornet men här finns en svan förstås... Kompletterar med några bilder.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-09-28
På tornets kors finns en förgylld svan, vad annars? Trevlig kyrka med anor från 1100-talet trots att det mesta nu liknar 1800-tal och Carl-Johansstil. Den vackra altarprydnaden av Burchardt Precht som tidigare som tidigare varit predella i ett större altarverk, kom hit från Stockholm där den räddats undan slottsbranden 1697. Vacker är den! Så även predikstolen som numera lyser i sin forna prakt. Det tidigare läktarbröstets målningar hänger nu under läktaren som tavlor. Men den lustiga vindflöjeln på långhusets tak går tydligen inte att få någon info om. Ingen tycks känna till den?
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-09-22
Mycket trevlig kyrka med originellt altarparti. Det är medeltid förklädd till Karl Johansstil men ett intimt och nära kyrkorum.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-14
Orgel: Johan Niclas & Carl Fredrik Söderling 1865 – E.A. Setterquist & son 1911
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.