Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson

Långelanda kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Långelanda kyrka tillhör Orusts pastorat och ligger i Orust

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 90 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Långelanda kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2016-06-23
Ännu en av Orusts 1800-talskyrkor. Här behölls dock den gamla kyrkans trätorn men byggmästare för den nya kyrkan var Anders Persson i Sandhult och den är konventionell. I det inre finns den gamla predikstolen från 1638 i bruk, men det är svårt att se några spår av 1600-talets altaruppsats i den nuvarande anordningen, som är mycket nyklassicistisk till sin karaktär. Ett stort och präktigt kyrkskepp finns, liksom ett golvur, så som det skall vara i Bohuslän.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-03
Orgeln med fasad tillkom år 1900. Orgelverket byggdes om 1924 och 1962. Nuvarande orgelverk tillverkades 1997 av Hammarberg då en del äldre pipor återanvändes.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette