Hem / Platser / Östhammar / Kyrkor / Österbybruks kyrka
  1. Begravning

Österbybruks kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Lillgatan 4 74832 Österbybruk Visa på karta

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Österbybruks kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2013-09-10
I den vackraste av bruksmiljöer, som en flygel till den vackra herrgården ligger Österbybruks kyrka. Den smälter in så man inte tänker på att här finns en kyrka om man inte råkar se det lilla korset på gaveln. På andra sidan dammen speglar sig klockstapeln i vattnet. För den yttre miljön är den värd fem stjärnor, men den inre miljön är inte så särskilt märkvärdig. Predikstolen med de Geers vapen på ljudtaket är ju vacker med sina förgyllda änglar men annars är den ordinär. Däremot stort beröm till kyrkans personal som så kvickt ordnade med öppning!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2012-08-17
Kyrkobyggnaden uppfördes och invigdes 1735, bekostad av bruksherren Jan Jakob de Geer, och är en del i Österbybruks herrgård. På andra sidan herrgårdsdammen står en klockstapel av trä som uppfördes vid 1700-talets början. Altartavlan är målad av Lorens Gottman. Dopfunten av trä är ritad av Cyrillus Johansson tillkom 1954. Predikstolen är från 1736. Sommartid öppen på begäran i mån av tillgänglig kyrkopersonal på vardagar kl 9-15. Tel: 0295-210 30.
Läs mer Läs mindre

Foto: Dannemorabygdens församling

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Maria Hedman
Läs mer om Maria