Hem / Platser / Övertorneå / Kyrkor / Övertorneå kyrka
  1. Begravning

Övertorneå kyrka

4.5 i snittbetyg (8st)

Matarengivägen 30 95731 Övertorneå Visa på karta

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har teleslinga

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Övertorneå kyrka

4.5 i snittbetyg (8st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Akustikalikus 2017-11-15
Övertorneå kyrka - ett pepparkakshus med liknande akustik. Kyrkan är inte så stor och det märks när en sjunger. Det är svårt att få plats med styrka och rymd. Den volym som krävs för att nå de bakre raderna tenderar att bli litet för stark för de främsta raderna. Med andra ord är kyrkan mycket svårsjungen. Basregistret tenderar mer än andra att bli för starkt och manskörer bör ´taga sig i akt för öronens sus och sinnets fördimmande´. Kyrkan är vacker, för att inte säga söt, men tyvärr är den väldigt svår att sjunga i. En liten kvartett eller måttlig solist kan dock klara sig.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2017-08-08
En mycket vacker kyrka i en vacker bygd. Orgeln är Sveriges äldsta i bruk varande och har rekonstruerats, både i Norrfjärden och i Tyska kyrkan i Stockholm. Det finns många intressanta inventarier, bl. a. skyddsmantelmadonnan.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2015-07-26
Inte bara för den märkvärdiga historien om orgeln, utan även för övriga inventarier och stämningen i kyrkan blir det högsta betyg! Renässansorgeln som f.ö. fanns på en cd som vi köpte i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-01-06
En välbevarad träkyrka som byggdes om till korskyrka 1735-1737. Kyrkan uppfördes ursprungligen 1615-1617 sedan vårfloden tagit med sig föregångaren till Övertorneå kyrka, Särkilax kapell.
Läs mer Läs mindre
Marion Sjödin 2010-07-21
Utanpå liten och vacker , rödmålad. Innuti helt fantastisk med alla bilder utsmyckningar och den vackra orgeln där man genast känner igen onda andar att hålla det riktigt onda borta. likadana som på regalskeppet Wasa. Käns roligt att veta att flera av min fäder från farmors mors släkt Grape varit där och verkat..
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-05-06
Orgeln i Övertorneå kyrka byggdes av Paul Müller från Spandau, Tyskland, i år 1608. 1999 renoverades orgeln av Grönlunds orgelbyggeri.
Läs mer Läs mindre
Lena Laaksonen 2009-05-15
Min morfarsfar och hans stenhuggarlag har enligt min nu bortgångna mor, huggit stenarna till trappan till klockstapeln, muren och vissa stenar som ligger under stuprören vid kyrkan. Är det någon som vet mer om detta ?
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson 2009-05-09
En fantastiskt vacker kyrka i Tornedalens hjärta. Kyrkan är väldigt vacker till sitt yttre och går man in möts man av otroligt vackra målerier och sniderier. Bakom den nuvarande altartavlan finns det gamla altaret i form av ett vackert korfönster. Kyrkans orgel är dessutom världskänd eftersom den är huvuddelen av Tyska kyrkans orgel i Stockholm som flyttades till Övertorneå på 1600-talet. Denna kyrka är helt klart värt att besöka!
Läs mer Läs mindre

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Maria Schubert
Läs mer om Maria
Susiette Demant
Läs mer om Susiette