Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson

Hortlax kyrka

4.2 i snittbetyg (11st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Hortlax kyrka tillhör Hortlax församling och ligger i Piteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 450 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hortlax kyrka

4.2 i snittbetyg (11st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Akustikalikus 2018-11-16
Hortlax kyrka har en fantastisk akustik, och genom sitt höga kyrkorum en efterklang som är både rik, välljudande och alldeles lagom lång, oavsett körsång, solosång eller instrumentala framträdanden. Som sångare upplever jag kyrkan som lättsjungen och det är inga problem att fylla hela kyrkorummet med ljud. Den inbjuder verkligen till stora verk och passar också för dessa. Kyrkan ger utrymme till pampighet. Trots den långa efterklangen är texten distinkt och oavsett var besökarna placerar sig, sal eller läktare, når texten fram perfekt. Det är en ren fröjd att sjunga i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2016-07-11
Håller med om jugendstil blandat med nygotik. En vacker och rymlig centralkyrka. Det var min allra första recension här den 14 dec 2008. Nu har jag besökt Hortlax igen och jag blev inte besviken! Det enda man kunde önska vore en fylligare och med lite större stil försedd informationsbroschyr....
Läs mer Läs mindre
Katrina Lenngren 2016-02-14
Växte upp i Hortlax och från vårt köksfönster såg vi kyrktornet .Min bror Sonne trodde att tomten bodde där . När det lyste i kyrktornet sa han jämt ..Nu är han hemma tomten. En av de vackraste kyrkor som finns!
Läs mer Läs mindre
Anita Brännström Schal 2015-07-01
Jag besökte denna kyrka 2005 för första gången. Min mor hade berättat för mig att hennes farbror var arkitekt Edward Dahlbäck och att han ritat denna fina kyrka.Den andre Dahlbäck som byggde var byggmästare. Jag tog mig den tiden att besöka Hortlax och hamnade just vid en begynnande högmässa men jag hann fota detaljer i kyrkan. Mycket vackra konstnärliga hantverk. Min mor hette Alma Aina Maria Dahlbäck, som ogift. Anita
Läs mer Läs mindre
user 102338 2014-11-07
Bland dom vackrare kyrkorna , tycker den är väldigt pampig o fin . Har mina föräldrar begravda på denna kyrkogård , när jag är där så brukar jag ta en stund vid denna vackra byggnad o finna lite ro i den stressiga vardagen . Fd blåsmarksbo numera stockholmare
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-10-28
Hortlax kyrka invigdes 1917. Kyrkans byggnadsstil är jugend och nygotik. Kyrkan restaurerades 1936, 1962 och 1972. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
user 51346 2013-06-08
Pitebygdens vackraste kyrka. Varma färger, grönt och rött och med vackra blomsterornament, ljus och fin, man blir glad av att gå in i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-02-27
Ovanlig jugendstil med klara centralkyrkodrag. Typiska jugenddetaljer med blomsterdekorationer.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-09
Första orgeln byggdes 1917 av orgelbyggare Alm och byggdes om 1943. En ny orgel på 28 stämmor från Grönlunds Orgelbyggeri, Gammelstad invigdes 1975.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren 2010-06-15
Stor pampig kyrka från tidigt 1900-tal i ett slags sökande stil med fler influenser. Just första decenniet av 1900-talet är variationsrikt och det finns många intressanta referenser. Kyrkans storlek och det rymliga rummet gör den värd ett besök.
Läs mer Läs mindre
Pär Parbring 2009-12-09
Mycket vacker kyrka, byggd på 1910-talet i en blandning av nygotik och jugendstil (så som jag uppfattar det i alla fall). Ligger på en kulle mitt i byn och syns vitt och brett runtomkring, över det i övrigt ganska flacka landskapet. Populär vigselkyrka, lämpar sig också väl både som gudstjänst- och konsertlokal. Byggd som ett kors, med läktare över bänkarna i varje arm. Rymmer därmed ett ganska stort antal människor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Monika Sjöberg
Läs mer om Monika
lavendla
Madelene Kjellander
Läs mer om Madelene