Långträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Långträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Långträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Långträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Långträsks kyrka
  2. Långträsks kyrka
  3. Långträsks kyrka
  4. Långträsks kyrka

Långträsks kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Långträsks kyrka i Piteå

Långträsks kyrka tillhör Piteå församling och ligger i Piteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Långträsks kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2018-11-23
Långträsks kyrka är en av de svårare kyrkorna jag framträtt i. Ljudet tenderar att bli skarpt och något gällt, kanske beroende på förhållandet mellan kyrkorummets höjd och yta. Det är svårt att som körsångare höra de övriga stämmorna vilket ofta medför en sämre intonation och därmed också ofta, tyvärr, att kören sjunker. Har heller ännu (2017) aldrig - ledsamt att säga - besökt kyrkan en enda gång när pianot varit välstämt. En kyrka som står tom stor del av året, förståeligt - men inför bokade framträdanden bör sådant vara åtgärdat.
Läs mer Läs mindre
user 207205
user 207205 2017-12-22
När Fridtiof Erichsson målat sin altartavla och presenterade den för församlingen var många positiva. Blott en äldre herre hade invändningar: ´No djär tavLa fijn, men I djär'et vahn å sij Frälsarn öttan stjägge.´ (Nog är tavlan fin, men jag är inte van att se Frälsaren utan skägg.) Altartavlan visar mycket riktigt Jesus som en renrakad man, ett inte alltför vanligt förekommande drag.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-04-23
Träkyrkan i Långträsk uppfördes 1901-02. Arkitekt var F E Öberg. Sakristian byggdes år 1922. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-09-26
En ljus och vacker kyrka som kanske mer liknar ett missionshus. En trevlig altartavla som jag tyvärr inte har någon uppgift om. Tacksam om någon som vet vem som målat den, fyller i med detta. Tillägg: Eftersom ingen har kommit med någon uppgift, har jag nu ´googlat´ och funnit att altartavlan är målad 1959 av konstnären Fridtiof Erichsson, som även gjort flera restaureringsarbeten i Luleå stift.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.