Foto: Pär Parbring
Foto: Johnny Larsson
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Norrfjärdens kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Beskrivning

Norrfjärdens kyrka tillhör Norrfjärdens församling och ligger i Piteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Norrfjärdens kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Akustikalikus 2018-11-14
Norrfjärdens kyrka har en skön akustik och bra efterklang. När en inträder i kyrkorummet kan en få känslan av att klangen ska bli nog så lång, men när en väl sjunger blir upplevelsen en annan. Ljudet är klart och rent och det är en skön upplevelse att sjunga i kyrkan. Trots kyrkans längd är det lätt att kommunicera med besökarna, även på de bakersta raderna. Placeringen av kororgeln och körläktaren är något marig; lika bra är att placera kören framme vid flygeln. En negativ faktor är att kyrkan är lyhörd - ljud utifrån hörs tämligen väl. Biltrafik och till och med flygplan kan höras.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2018-08-06
En spännande kyrka med en intressant kontrast mellan den modernistiska arkitekturen, gentemot den tjusiga barockorgeln. En del störs av detta, men jag gillar det. Själva kyrkorummet har en intressant ljusföring genom att ljusinsläppen är placerade så högt och belyser tegelväggarna på ett livfullt sätt. En mörk dag kanske inte detta blir så tydligt.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2016-07-09
Jag har ett par fina bilder från Norrfjärden, dels altaret där en solstrimma faller snett in, dels ´orglarnas stradivarius´, samt även en altartavla på söderväggen, tillverkad av en församlinsbo som vigde 10 år av sitt liv åt denna uppgift. Även om utsidan inte lockar till besök så är insidan värt besväret!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-04
1997 stod Grönlunds rekonstruktion av 1600-tals orgeln frånTyska kyrkan i Stockholm klar i Norrfjärdens kyrka. Projektets förebild finns bevarat i Övertorneå och Hedenäsets kyrka. Tidigare fanns en orgel av Oskar Alm 1912
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson 2010-02-17
Norrfjärdens kyrka har ett utséende som kanske vid första anblick inte stämmer överrens med en gammal byggd. Den nuvarande kyrkan ersätter en tidigare träkyrka som brann. Nuvarande kyrkan är ganska mörk i sin interiör men genom altaret och takfönstren kommer ljus in och berör verkligen. Norrfjärdens kyrka är även känd för sitt orgelbygge 1997 då man invigde en orgel som är en direkt kopia av Tyska kyrkans orgel i Stockholm på 1600-talet. Detta fantastiska instrument satte Norrfjärden på världskartan. Orgelmusiken är aktiv då orten även ligger nära till Musikhögskolan i Piteå.
Läs mer Läs mindre
Pär Parbring 2009-12-04
Byggd -67, efter att gamla kyrkan brann ner, i mycket modernistisk stil med s.k. ´rena linjer´. Dvs ganska tråkig tegelbyggnad. Inuti är den dock väldigt fin. Golvet sluttar neråt mot altaret, så att det blir Kristus som får bära upp hela församlingen. Alla ser präst och altare, och prästen talar inte ´ovanifrån´, utan placeras som allas tjänare. Barockorgeln, som är en kopia av den gamla orgeln i S:t Gertrud (Tyska kyrkan i gamla stan) är ett måste både att se och höra.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

lavendla
Madelene Kjellander
Läs mer om Madelene