Foto: IngelamAndersson
Foto: Johnny Larsson
Foto: Johnny Larsson
Öjeby kyrka Foto: Johnny Larsson
Öjeby kyrka Foto: Johnny Larsson
  1. Öjeby kyrka
  2. Öjeby kyrka

Öjeby kyrka

4.1 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Öjeby kyrka i Piteå

1400-tals stenkyrka omgiven av en välbevarad kyrkstad. Klocktornet tros vara Norrbottens äldsta byggnad. Här finns guide, museum, café mm.

Öjeby kyrka tillhör Piteå församling och ligger i Piteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 500 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Öjeby kyrka

4.1 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2019-02-17
Öjeby kyrka verkar vid första anblicken som en idealisk lokal för sång men lever tyvärr inte upp till förväntningarna. Efterklangen är rund och mjuk, men den blir något förvrängd. Det kan bero på orgelns placering efter ombyggnationen, när ljudet inte fortplantar sig genom lokalen såsom det skulle kunna göra. För att texter ska gå fram till besökarna behövs förstärkning, oavsett sättning eller uppställning. På grund av kyrkans utformning och något ovanliga placering av altaret är det något svårt att få överblick och att kunna möta alla besökarna. Kyrkan är litet svårsjungen men helt ok.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2018-11-09
Kyrkstaden i Öjebyn är inte så känd som den i Luleå Gammelstad men bildar ändå en storslagen kyrkomiljö. En ovanlig detalj är placeringen av altaret, som finns mellan östra och södra korsarmen. Det förekom tidigare i fler kyrkor i norra Sverige och finns också i Österbotten, bl. a. i Pedersöre kyrka.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-02-13
Kyrkan i Öjebyn uppfördes på 1400-talet. Korsarmarna i norr och söder är tillbyggda i mitten av 1700-talet. I kyrkan finns en mycket sevärd predikstol. Alldeles söder om kyrkan finns en medeltida kastal, som är ombyggd i senare tid.
Läs mer Läs mindre
Roland Johansson
Roland Johansson 2012-11-13
Klangen från klockorna är otroligt vacker när man står nära !
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-08-11
Öjeby kyrka är kommunens äldsta och största kyrka. Den är dessutom omgiven en vacker liten kyrkby. Orgeln är byggd av Grönlunds och har sin gamla fasad kvar framför det relativt nya instrumentet. Kyrkan är något av en blandning mellan medeltid och modern tid, bänkarna är helt klart lite avvikande från helhetsintrycket.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-04-16
En makalöst pampig predikstol och en sober interiör. Omgivningen med kyrkstaden är också intressant. Den välljudande orgeln som man höll på att bygga första gången vi var här (1998)hörde vi sedan och njöt av i juni 2000.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-04-01
Piteå lands sticker upp ur kyrkstadens stughav. 1960-talet gick hårt fram med inredningen, till följd att valvens monumentala resning ytterligare framhävdes. Det är svårt att inte gilla norra Norrlands storslagna medeltidskyrkor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.