Foto: akejohan
Foto: Johnny Larsson
Foto: Barbro Thörn
Piteå kyrka Foto: Barbro Thörn
Piteå kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Piteå kyrka
  2. Piteå kyrka

Piteå kyrka

3.4 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Piteå kyrka i Piteå

En av Norrlands äldsta träkyrkor, från 1686. Altaruppsats, predikstol och orgelfasad – mycket sevärda.

Piteå kyrka tillhör Piteå församling och ligger i Piteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Piteå kyrka

3.4 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2019-02-20
Piteå kyrka är vacker och historiskt intressant, men i musikaliska sammanhang är den tyvärr inte särskilt rolig. Akustiken är torr och kort och texter når sällan dem som sitter längst bak i lokalen, ens med förstärkning. Som musiker upplever jag att ljudet börjar förvanskas och minskas redan vid den första bänksektionen (innan korset). Kyrkorummet är tungsjunget och ger inte särdeles mycket tillbaka till musikern/musikerna. Efter ombyggnationen där en bänkrad plockades bort blev det hela något bättre, men upplevelsen är i stort densamma: det är litet för torrt.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2018-11-12
Ännu en i raden av bottniska korskyrkor, denna gång uppförd helt i trä. Kallas numera oftast av församlingen enbart Piteå kyrka, men tillägget Piteå stads kyrka är nog bra att göra.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-01-31
Piteå stadskyrka uppfördes 1684-86. Kyrkan restaurerades 1954 och 1986. I kyrkan finns en sevärd altaruppsats från Maria Magdalena kyrka i Stockholm.
Läs mer Läs mindre
bomek1111
bomek1111 2013-06-03
Vacker och gammal träkyrka som har en speciell charm (som dom flesta träbyggnader brukar ha. Ljus utanpå men lite lagomt mysigt mörk då man är inne i kyrkan. Inget kors eller krucifix framme vid den vackra altartavlar som domineras av en målning av Jesu sista måltid.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-13
1755 fick kyrkan sin första orgel av orgelbyggarna Gren & Stråhle; dessförinnan var det kör som ledde psalmsången. 1951 byggde Grönlunds orgelbyggeri en ny orgel – med undantag av fasaden som är den ursprungliga (inklusive piporna däri, vilka dock är förandrade). Orgeln renoverades 1984 och byggdes om 2005–2006 av tillverkaren.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-05-25
Piteå kyrka är relativt liten för att vara stadskyrka till en stad som Piteå. Men den har ett kulturellt arv och är bland de större träkyrkorna i landet! Piteå församling har ett gott musikutbud, inte minst pga närheten till Musikhögskolan i Piteå och Framnäs folkhögskola. Passa på att besöka kyrkan när du firar sommarsemester på Pite havsbad.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-04-19
Den höga altaruppsatsen under korvalvets stjärnhimmel köptes i början av 1700-talet från S:ta Maria Magdalena kyrka i Stockholm.En kormatta som ser ut som livets träd kan skönjas på interiörbilden. Vacker gammal träkyrka med vacker spånklädd klockstapel.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.