Hem / Platser / Robertsfors / Kyrkor / Överklintens kyrka
  1. Begravning

Överklintens kyrka

2.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Överklintens kyrka

2.5 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2009-07-04
Den enda eftergiften till gamla tider tycks vara de båda korpyramiderna och ljuslampetterna i koret. Annars är det inte mycket av vare sig snickarglädje eller trägotik. Och varför står dopfunten alldeles nära toalettdörren?
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren 2009-06-12
Det är naturligtvis sorgligt att sätta detta betyg på en kyrka som dessvärre fått sitt 1800-talsutseende restaurerat i en 1900-talsdräkt som gör kyrkan oansenlig och gråmurrig. Knut Nordenskjöld gjorde här en mycket hårdhänt restaurering som kan betraktas som en käftsmäll på 1800-talets då förhatliga arkitektur. Den snickarglädje och trägotik som präglade kyrkan i dess ursprungliga skepnad förpassades till historien och en stramare 1900-talsmässig måttfullhet berövade världen på ännu en 1800-talskyrka i ursprungsskick. Tyvärr saknas bilder.
Läs mer Läs mindre

Foto: Mjöbäck-Holsljunga

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Susiette Demant
Läs mer om Susiette
Marie Henriksson
Läs mer om Marie