Foto: Mårten Gustafsson
Foto: Mats Sjögren
Foto: Mats Sjögren
Foto: Mats Sjögren
Foto: Mårten Gustafsson

Eringsboda kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Eringsboda kyrka tillhör Ronneby pastorat och ligger i Ronneby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Eringsboda kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2015-02-23
Enkel och beskedlig kyrka som så ofta i Blekinges och Smålands gränstrakter en kyrka som tillkommit efter reformationen. Den nuvarande kyrkan stod klar 1848. I dessa skogsbygder var trä det naturliga byggnadsmaterialet, även om den imiterar sten. Fram till dess att kyrkan fick sin altartavla 1932 med Kristi Himmelsfärd som motiv var altaret endast prytt av ett enkelt kors.
Läs mer Läs mindre
Mats Sjögren 2012-09-06
En ovanlig tid för kyrkbyggen, 1700-talet, med en intressant historia bakom bygget. Vacker och annorlunda i sin Gustaviansk ljusa färg och form.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-01-05
Orgel: Fredriksborgs orgelbyggeri, Hillerød, 1947 (fasad 1874). 17 stämmor
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-10-02
En enkel träkyrka med stillsam interiör. Altartavlan ser ut som en bild ur min barndoms söndagskoletidningar eller ett bokmärke. Ovanför dörren till sakristian hänger ett verk av Gunnar Torhamn.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
maria schubert lavendla
Maria Schubert
Läs mer om Maria