Foto: fr bernt
Foto: Mats Sjögren
Foto: Mats Sjögren
Foto: Mats Sjögren
Foto: fr bernt

Förkärla kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Förkärla kyrka tillhör Ronneby pastorat och ligger i Ronneby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 149 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Förkärla kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2019-06-01
Fasaden består av vit spritputs och slätputsade omfattningar. Takfotslisten är vackert utsirad. Tak och fasader helt utan skador. Snickerierna väl underhållna.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2018-07-11
Utifrån ser man mest en helt vanlig 1800-talskyrka. Men skenet bedrar - stora delar av långhuset består av de kvarstående medeltida murarna. Om detta vittnar dels den ursprungliga sydportalen, dels fragment av kalkmålningar. Predikstolen och bänkgavlar- och dörrar är från gamla kyrkan dvs 16- och 1700-tal. Sorgligt nog finns väldigt lite beskrivet i den folder kyrkan givit ut. Inte ett ord om den trevliga dopfunten med sitt lock, ingenting om krucifixet eller övriga detaljer.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2014-02-09
Förkärla kyrka uppfördes på 1200-talet i romansk stil. Tornet byggdes när kyrkan restaurerades 1863-65. Sakristian byggdes på 30-talet. I kyrkan finns ett triumfkrucifix från 1530. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Mats Sjögren 2012-09-22
För sitt vackra läge vid landsvägen där den ståtar upp sig mellan ekarna. Detta är också en gammal kyrka med anor från medeltiden, då landskapet omkring såg helt annorlunda ut.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
maria schubert lavendla
Maria Schubert
Läs mer om Maria