Foto: Tom Wollecki
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki

Salems kyrka

4.4 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Salems kyrka tillhör Salems församling och ligger i Salem

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 180 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Salems kyrka

4.4 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Bossebo53 2016-01-12
Älskar denna kyrka som gömmer så många hemligheter och vittnar om att det finns en framtid och ett hopp.
Läs mer Läs mindre
Laurentius Ionae 2015-12-01
Fin kyrka som ligger vackert vid Bornsjön. Predikstol över altaret är ovanligt. Igår var det fullsatt pga konfirmation, annars har det varit svårt att komma in i kyrkan som inte används så ofta.
Läs mer Läs mindre
Anna Ohlsson 2014-04-24
En vacker liten kyrka som syns från motorvägen. Med sitt läge vid sjön har den ett ypperligt läge. Avskilt men ändå centralt. Kyrkan är lagom stor, utan att kännas ödslig även om det inte är så många besökare där under en gudstjänst. En liten pärla!
Läs mer Läs mindre
Dhyana 2014-04-08
En respektabel gammal kyrka med det roliga tornet som med sina två gluggar kisar mot förbipasserande på E4:an mot Stockholm. Invändigt tycker jag kyrkan är helt OK, men det bästa är kyrkogården. Den lever i harmoni med naturen och är så fridfull som bara svenska kyrkogårdar kan vara. Var man än befinner sig på kyrkogården är utsikten hänförande med vatten åt tre håll. Kyrkan ligger på en liten udde som sluttar brant mot Bornsjön.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-02-14
Salems kyrka uppfördes under 1100-talet. Kyrkan byggdes om på 1400-talet och på 1600-talet. Kyrkan har flera medeltida inventarier, bl a ett triumfkrucifix från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2013-02-14
Ny recension: Kyrkan i romansk stil är uppförd i början av 1100-talet. Under takfoten på tornets norra sida syns spår efter skottgluggar, vilket tyder på en försvarsanläggning. Tornet som enligt tradition är placerat i väster, har ankarjärn från 1100-talet. Ett vapenhus tillkom på 1400-talet. På 1600-talet tillkom det Wredeska koret. Salems kyrkas interiör är ganska enkel. Dopfunten är från 1100-talet och ett krucifix från 1200-talet är uppsatt i triumfbågen. Den nuvarande predikstolen har en ovanlig placering ovanför altaret.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-04-22
Första gången jag kom till Salems kyrka var i oktober 1994. Då var en arkitekt där och man planerade upprustning av kyrkans inre. Arkitekten berättade att man avsåg att flytta bort predikstolen över altaret. Neej, sa jag spontant, den enda kvarvarande kyrkan i Sörmland med sådan placering på predikstolen! När jag kom dit tre år senare var upprustningen klar och predikstolen satt kvar! Man har nu en ambo istället. Dopfunten är från tidigt 1100-tal och det är inte uteslutet att den helige Botvid kan ha använt då han döpte södertörnsborna. Först nu, vid tredje besöket blev det bilder också!
Läs mer Läs mindre
kristina lindqvist 2010-05-13
vacker kyrka i och utanpå ligger väldigt vackert vid bornsjön kristina lindqvist
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna Nilsdotter
Läs mer om Anna
Birgitta Nilsen
Läs mer om Birgitta