Foto: Barbro Thörn
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Vällinge kapell

3.5 i snittbetyg (2st)

Beskrivning

Vällinge kapell tillhör Salems församling och ligger i Salem

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Vällinge kapell

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2011-03-12
Kapellet invigdes 1679 och är den äldsta byggnad som finns kvar från brukstiden. Under åren 1657-1778 arbetade vid Vällinge 17 brukspredikanter med fast lön. Kapellet har en orgel som ursprungligen kom till Salems kyrka, och flyttades 1855 till sin nuvarande plats. Salems församling och Hemvärnet använder kapellet ibland vid ceremonier och enstaka gudstjänster, bland annat under midsommarhelgen och första söndagen i augusti. Kapellet var i dag öppet för visning, men är normalt låst.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-09-29
För att vara ett kapell ser det mera ut som en liten kyrka utan torn. Interiört väldigt kalt och enkelt, men så används inte kapellet heller särskilt ofta.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna Nilsdotter
Läs mer om Anna
Birgitta Nilsen
Läs mer om Birgitta