Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Henrik Johansson Växjö
Foto: Henrik Johansson Växjö
Foto: Henrik Johansson Växjö
Foto: Henrik Johansson Växjö

Hjälmseryds kyrka

4.5 i snittbetyg (2st)

Beskrivning

Hjälmseryds kyrka tillhör Hjälmseryds församling och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Hjälmseryds kyrka

4.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2016-08-29
Mycket fräsch och ljus kyrka. De tre vackra glasmålningarna i koret ser moderna ut, men är utförda 1853 av Uno Angerstein. Blomstren på bänksidorna är vackert målade och de båda relieferna på ömse sidor i koret är lika stilrena som kyrkan i övrigt. Hade man haft dörren vid handikapprampen öppen också så hade jag gärna lagt på en stjärna till.
Läs mer Läs mindre
Henrik Johansson Växjö 2013-05-24
En stilren och vacker nyklassicistisk kyrka från mitten av 1800-talet. Tre trevliga fönster i koret.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert