Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Hjärtlanda kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Hjärtlanda kyrka tillhör Sävsjö pastorat och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 80 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Hjärtlanda kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Ewa C Klingberg 2014-09-21
Kyrkan kan vara byggd på en tidigare kultplats. Ett fynd av en Phallos, som numera finns på Historiska museet i huvudstaden talar för detta. Ett annat intressant fynd är ett resealtare från missionstiden.
Läs mer Läs mindre
Dhyana 2014-09-18
En underbar liten Njudungkyrka som inte skäms för sig. Full av sned och vind charm. Får en att le.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-07-16
Den romanska absidkyrkan i Hjärtlanda uppfördes på 1100-talet. I kyrkan finns flera medeltida inventarier, bl a en madonnastaty från 1200-talet. Kyrkan är mycket välbevarad och sevärd.
Läs mer Läs mindre
GullBritt 2012-11-13
Kyrkan var stängd vid besöket, men läget var fantastiskt vackert.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-06-20
1100-talskyrka som är en typisk representant för den s.k. Njudungstilen. Detta innebär bl.a att kyrkan saknar sockel och står ´barfota´ på marken. Den här är verkligen fin exteriört! Interiört bjuder den på fina takmålningar med textremsor, en fin predikstol, en träskulptur och som nutida inslag ett processionskors av Eva Spångberg. Gillar man gamla kyrkor av den här typen ska man besöka Sävsjö, det finns fem stycken väldigt nära plus åtminstone fem till något längre bort!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert