Stockaryds kyrka Foto: Stig Andersson 2
Stockaryds kyrka Foto: Stig Andersson 2
Stockaryds kyrka Foto: Stig Andersson 2
Stockaryds kyrka Foto: Stig Andersson 2
Stockaryds kyrka Foto: Stig Andersson 2
Stockaryds kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Stockaryds kyrka
  2. Stockaryds kyrka
  3. Stockaryds kyrka
  4. Stockaryds kyrka
  5. Stockaryds kyrka
  6. Stockaryds kyrka

Stockaryds kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Stockaryds kyrka i Sävsjö

Stockaryds kyrka tillhör Stockaryds församling och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Omdömen för Stockaryds kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-12-20
Många lövträd runt om kyrkan gör att det blir onödigt mörkt därinne. Det här är en enkel träkyrka som har kvar den gamla stiliga predikstolen i bakre delen av kyrkan. I övrigt inga större sevärdheter. Altartavlan av Olle Hjortzberg från 1954 lämnar inte heller något djupare intryck hos mig.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2017-10-15
Omgivningarna är som skrivs nedan inte så roliga och kyrkan förbleknar på många sätt jämfört med sina fantastiska grannkyrkor från 1100-talet, men kyrkan är prydlig och välhållen. I det inre är det 1950-talets restaurering som satt sin prägel på kyrkan, med ljusa färger och Olle Hjortzbergs altartavla.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2017-03-26
Stockaryds kyrka hade bara en bild upplagd av Mårten G, så jag kompletterade med 9 utvändiga bilder. Kyrkan ligger mitt inne bland fabriker, verkstäder och dåligt underhållna fastigheter, men kyrkan är prydlig helt byggd i trä. Kyrkan var låst numera på senare tid efter ett allvarligt mordbrandsförsök den 2 Januari 2013. Illdådet upptäcktes i tid och byggnaden räddades som tur var. En 20-åring låg bakom det och fick stå för handlingen. Händelsen var mycket omskriven i pressen, om detta kan man söka på Google.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-08-31
Orgeln tillverkades 1908 av E Wirell. Av denna orgel återstår bara fasaden. 1980 byggdes ett nytt orgelverk av Nils Olof Berg som senare år 1987 tillverkade kororgeln.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.