Foto: Kent Olsson
Foto: Kent Olsson
Foto: Kent Olsson
Vallsjö kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Vallsjö kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Vallsjö kyrka
  2. Vallsjö kyrka

Vallsjö kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vallsjö kyrka i Sävsjö

Kyrkan är uppförd av granit, från platsen, i nygotisk stil. Kyrkan är enskeppig i katedralstil. Torn i väster och absid i öster med glasmålningar. I mittfönstret finns en figurframställning, ”Kristus går på vattnet”. Petrus som följer Jesus ut på vattnet sjunker och Jesus fattar hans hand.
Kyrkan har ett tvärskepp i norr-sydlig riktning och bildar ett kors. Tornet har i väster en portal med rosettfönster. Läktare finns i långhusets västra del. Orgeln är från 1972 och är en mekanisk västbo orgel med 20 stämmor. Golv av kalksten från Öland.

Telefonguide finns.

Vallsjö kyrka tillhör Sävsjö pastorat och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 298 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Vallsjö kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-17
Kyrka i nygotik med ett tresidigt kor som domineras av glasmålningarna i de höga fönstren.Vackert fristående altare med tre målade symboler på framsidan. Ett processionskrucifix av Eva Spångberg kan anas på bilden i koret. Om någon kan motsäga detta, är jag villig att ändra texten.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.