Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Gunnar Bäckström
Vrigstads kyrka Foto: Gunnar Bäckström
Vrigstads kyrka Foto: Gunnar Bäckström
  1. Vrigstads kyrka
  2. Vrigstads kyrka

Vrigstads kyrka

2.3 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vrigstads kyrka i Sävsjö

Vrigstads kyrka tillhör Vrigstad-Hylletofta församling och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 260 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Vrigstads kyrka

2.3 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2016-10-01
Vrigstads kyrka byggdes 1866 efter ritningar av Fredrik Scholander. Kyrkan är uppbyggd norr om den plats där den gamla kyrkan från 1100-talet låg. Sin nuvarande utformning fick kyrkan vid en stor restaurering 1963 ledd av Lars Stalin. Altartavlan från 1778 är målad av Pehr Hörberg och är en mindre kopia av hans ursprungliga verk som är placerad i Växjö domkyrka. Dopfunten är kyrkans äldsta inventarium och är daterad till 1100-talet. Predikstolen i barockstil är från 1700-talets början. Ett krucifix är från 1700-talet. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-09-22
Vrigstads kyrka är ett offer för den kyrkliga stalinismen i form av arkitekten Lars Stalin, som verkligen sätter sin prägel på kyrkan. Som tidigare recensenter skrivit så är det inte tilltalande men möjligen kan man säga att det är intressant och tidstypiskt. Bo Beskows fönster är naturligtvis vackra.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-03-01
Vid mitt första besök här såg jag egentligen bara Bo Beskows korfönster, som jag fann mycket vackra. Nu, vid nytt besök ser jag att helhetsintrycket förtas av de murriga färgerna i bänkar och pelare. Naturligtvis är det här en moderniserad kyrka på gott och ont, men det finns intressanta detaljer. Synd på den gamla predikstolen som inte får renoveras, den nya är verkligen inte vacker.
Läs mer Läs mindre
fr bernt
fr bernt 2012-12-26
Återigen ett trist exemplar av 1960-talets hårdhänta renovering. Visserligen var den tidigare interiören inte särskilt tilltalande men det borde väl varit möjligt att gå en medelväg.
Läs mer Läs mindre
Henrik Johansson Växjö
Henrik Johansson Växjö 2012-12-18
Änglarna begråter antagligen interiören av denna exteriört trevliga kyrka; interiören är helt kvaddad i en renovering från 1960-talet... och betyget är en 1 minus.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-09
På läktaren finns en orgel byggd 1874 av A V Lundahl i Malmö. Orgeln är inte längre spelbar. En kororgel på 15 stämmor byggdes 1964 av Troels Krohn vid Fredriksborgs Orgelbyggeri i Hilleröd.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.