Hem / Platser / Sigtuna / Kyrkor / Vidbo kyrka
  1. Begravning

Vidbo kyrka

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bekskrivning

Kyrkan byggdes i början av 1200-talet med en absid i öster där altaret och koret var. När kyrkan förlängdes under 1400-talet bröts absiden bort. Under samma period fick kyrkan sina valv och väggmålningar. Nästa stora förändring skedde på 1750-talet. Då byggdes en ny och större sakristia och nästan alla fönster vidgades för att göra kyrkan ljusare. Man passade också på att kalka över alla väggmålningar i kyrkan. Dessa togs åter fram 1933. Triumfkrucifixet är troligen från 1300-talets början.

Vidbo kyrka tillhör Skepptuna församling och ligger i Sigtuna

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Foto: Skepptuna

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Pia Sjöberg
Läs mer om Pia
Nina Klose
Läs mer om Nina