Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: CG Ryberg
Östra Vemmerlövs kyrka Foto: CG Ryberg
Östra Vemmerlövs kyrka Foto: CG Ryberg
  1. Östra Vemmerlövs kyrka
  2. Östra Vemmerlövs kyrka

Östra Vemmerlövs kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Östra Vemmerlövs kyrka i Simrishamn

Östra Vemmerlövs kyrka tillhör Gärsnäs församling och ligger i Simrishamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Östra Vemmerlövs kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2020-03-26
Väldigt vacker kyrka som syns på långt håll. Putsen har en del småskador där den går ner till mark. Färgen på stuprören flagnar.
Läs mer Läs mindre
Stig Alenäs
Stig Alenäs 2014-10-05
Här har Fjälkingeverkstaden målat ett rikt bildprogram 1430-60. I början av 1900-talet blev bilderna restaurerade och ommålade på ett sätt som vi inte gör idag, men fotografier på de ursprungliga målningarna finns kvar. De tre kungarna Knut, Erik och Olav har en framträdande plats liksom helgonen Laurentius, Gertrud, Dorotea, Maria Magdalena och Katarina. Åt norr står en storslagen Kristoffer. I den gamla prästgården finns Killans bönegård - ett centrum för stillhet och vandringar. Läs mer på: http://kalkmalningar.blogspot.se
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-02-24
1100-talskyrka med 1400-talsvalv och målningar. De senare är klart intressanta och har mycket fina detaljer.Altaruppsats och predikstol är utförda av Johan Ullberg på 1760-talet, altartavlan är av senare snitt, slutet av 1800-talet av M.E.Winge. Från 1641 härrör den s.k. ´Gyllebobänken´ med vapen och namnchiffer för ägare till godset Gyllebo och under finns flera kistor till dessa samt flera andra från godsets historia. Idag används kyrkan ofta som meditationsrum för alla som är ´på retreat´ i den intilliggande konferensgården.
Läs mer Läs mindre
CG Ryberg
CG Ryberg 2011-06-04
Vackert belägen kyrka med intressanta väggmålningar. Väl värt ett besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.