Hem / Platser / Simrishamn / Kyrkor / Östra Vemmerlövs kyrka
  1. Begravning

Östra Vemmerlövs kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Kyrkans hus Storgatan 6 27261 Gärsnäs Visa på karta

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Vemmerlövs kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2018-12-17
Väldigt vacker kyrka som syns på långt håll. Putsen har en del småskador där den går ner till mark. Färgen på stuprören flagnar.
Läs mer Läs mindre
Stig Alenäs 2013-06-27
Här har Fjälkingeverkstaden målat ett rikt bildprogram 1430-60. I början av 1900-talet blev bilderna restaurerade och ommålade på ett sätt som vi inte gör idag, men fotografier på de ursprungliga målningarna finns kvar. De tre kungarna Knut, Erik och Olav har en framträdande plats liksom helgonen Laurentius, Gertrud, Dorotea, Maria Magdalena och Katarina. Åt norr står en storslagen Kristoffer. I den gamla prästgården finns Killans bönegård - ett centrum för stillhet och vandringar. Läs mer på: http://kalkmalningar.blogspot.se
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-11-16
1100-talskyrka med 1400-talsvalv och målningar. De senare är klart intressanta och har mycket fina detaljer.Altaruppsats och predikstol är utförda av Johan Ullberg på 1760-talet, altartavlan är av senare snitt, slutet av 1800-talet av M.E.Winge. Från 1641 härrör den s.k. ´Gyllebobänken´ med vapen och namnchiffer för ägare till godset Gyllebo och under finns flera kistor till dessa samt flera andra från godsets historia. Idag används kyrkan ofta som meditationsrum för alla som är ´på retreat´ i den intilliggande konferensgården.
Läs mer Läs mindre
CG Ryberg 2010-02-24
Vackert belägen kyrka med intressanta väggmålningar. Väl värt ett besök.
Läs mer Läs mindre

Foto: Gärsnäs församling

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita