Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Rörums kyrka Foto: IngelamAndersson
Rörums kyrka Foto: IngelamAndersson
  1. Rörums kyrka
  2. Rörums kyrka

Rörums kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Rörums kyrka i Simrishamn

Rörums kyrka tillhör Rörums församling och ligger i Simrishamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Rörums kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2017-07-10
Typisk kyrka från 1800 talet med ett långskepp och spetsigt torn. Tak och fasader nyrenoverade och ger ett välvårdat intryck. Det är så vi ska ta hand om våra kulturarv. Kyrkan stängd vid mitt besök
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-10-07
Från början hade Rörum en medeltidskyrka belägen söder om den nuvarande kyrkan. Kyrkan blev för liten och i för dåligt skick, den ersattes av en ny som invigdes på kyndelsmässodagen den 1 februari 1880. Predikstolen är från början av 1600-talet. Altaruppsatsen kommer från 1593, den har renoverats och sattes tillbaka 1965. Kyrkans krucifix härstammar från 1500-talet och är välbevarat. En orgel byggdes 1889. Den är senare ersatt. Den nuvarande kyrkorgeln är byggd av Vilhelm Hemmersam och kom till kyrkan 1953. 1992 byggdes den om av Mårtenssons orgelfabrik. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.