Hem / Platser / Sjöbo / Kyrkor / Östra Kärrstorps kyrka
  1. Begravning

Östra Kärrstorps kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Kärrstorps kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2014-08-13
Kyrkan är helt präglad av 1800-talet även om det måhända kan finnas medeltida murar i kyrkan. Den fina dopfunten är väl kyrkans mest intressanta inventarium. Tyvärr saknades kyrkobeskrivning men lite information finns på Wikipedia. Den hjälpsamme kyrkvaktmästaren öppnade för mig.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2014-07-03
Kyrkan är byggd i sten med halvrund sakristia. Den tillkom 1846 då den medeltida kyrkan blev kraftigt ombyggd. 1860- 1862 förlängdes kyrkan och ett nytt torn ersatte det ursprungliga. Inventarier: Dopfunten av sandsten är huggen av gotlänningen Calcarius 1225 och skildrar Hubertus- och Eustachiuslegenderna. Över altaret hänger ett triumfkrucifix från1400-talet. Fattigbössan vid ingången är förmodligen från 1600-talet. Altartavlan är målad 1916 av Fredrik Krebs. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
fr bernt 2012-01-02
Denna kyrka är en god representant för 1800-talets kyrkor i Lunds stift invigd 1846.Visserligen fick man redan 14 år senare utöka kyrkan åt väster och riva den gamla kyrkans torn som man låtit stå kvar och ersätta detta med ett nytt. Kanhända just denna förändring gav kyrkan en så stilenlig exteriör.
Läs mer Läs mindre

Foto: Östra Ryd

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita