Hem / Platser / Sjöbo / Kyrkor / Öveds kyrka
  1. Begravning

Öveds kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Öveds kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2017-10-14
En vacker alle´ leder upp till kyrkan. Här är en kyrka med stora renoveringsbehov. Plåttak och garneringar rostar och färgflagar. putsfasden missfärgad och urlakad. den rödfärgade sockeln har stora skador och färgen flagar
Läs mer Läs mindre
Tommy Svenningsson 2011-02-21
En intim liten härlig kyrka helt i upplysningstidens anda
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-05-04
Orgeln är byggd av Olof Schwan 1806 – Theodor Frobenius & Co, 1948
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen 2010-04-23
Öveds kirke er en af Sveriges mest udprægede rokoko kirker, og helt unik i Skåne. Hans Ramel ´Bygge.Hans´, lod kirken opføre i årene 1759-1761 efter tegninger af Carl Hårleman (1700-1753) en af tidens mest fremtrædende arkitekter. Kirken savner et tårn og hovedfacaden vender mod vest. Kirken passer fint ind i slotslandskabet, og passer fint sammen med Övedskloster.
Läs mer Läs mindre
Helge Mårtensson 2010-03-25
Det är klart att jag håller på min komfrimationskyrka. Tycker inte om att ´Ramlarna´ har egen avdelning. ( Den kanske inte används längre) Min tid är 40-50 tal
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2009-03-03
När Bygge-Hans på Övedskloster uppförde kyrka blev det senaste modet. Isande nyklassicism för upplysta tankar. Kyrkomiljöns grundliga inpassning i adelslandskapet har få svenska motsvarigheter. Möjligen är Ljungs kyrka i Östergötland lika intrasslad i slottsalléer?
Läs mer Läs mindre

Foto: Överkalix

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita