Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Bjärklunda kyrka Foto: Christian91
Bjärklunda kyrka Foto: Christian91
  1. Bjärklunda kyrka
  2. Bjärklunda kyrka

Bjärklunda kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bjärklunda kyrka i Skara

Bjärklunda kyrka tillhör Ardala församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 219 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Bjärklunda kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-12-08
Bjärklunda kyrka är bygg 1789 och ersätte två medeltida kyrkor som heter Bjärka och Härlunda stenarna ifårn de båda två har man använt för att bygga Bjärklunda kyrka. Både Bjärka och Härlunda har var sin kyrkoruin idag. Jag var här idag och kyrkan var öppen. Jag gick även upp i tornet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-10-05
Den här kyrkan står på min ´att-besöka-lista´ och det verkar inte vara helt omöjligt att komma in heller. Ser fram emot det!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-12-01
Är både tidstypisk i sin utformning men också helt unik genom att fasaden inte är putsad. I det inre lägger man märke till altaret med en kalvariegrupp framför ett målat landskap. Detta anskaffades vid kyrkans 100-årsdag från München. Eftersom Bjärklunda kyrka är resultet av en kyrklig strukturrationalisering så finns det här medeltida inventarier från både Bjärka och Härlunda kyrkor. En hel dopfunt finns inne i kyrkan och i vapenhuset finns två cuppor och en fot.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-05-22
Bjärklunda kyrka uppfgördes 1781 som ersättare för de båda medeltida kyrkorna i Bjärka och Härlunda. Tornet byggdes 1862. Kyrkan restaurerades 1931. I kyrkan finns flera inventarier från de gamla kyrkorna, bl a två medeltida dopfuntar. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök. De båda medeltida kyrkplatserna är bevarade och i Bjärka finns en sevärd ruin efter 1100-talskyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.