Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Marums kyrka Foto: Barbro Thörn
Marums kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Marums kyrka
  2. Marums kyrka

Marums kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Marums kyrka i Skara

Marums kyrka tillhör Ardala församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 47 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Marums kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-12-01
En liten och underbar kyrka. Jag var här idag på återbesök vi hade bestämt tid med vaktmästaren så han låste upp kyrkan. Jag fick även gå upp i tornet.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-04-08
Marums kyrka uppfördes i början av 1100-talet. Kyrkan byggdes om på 1700 och 1800-talet. I början på 30-talet utförde man omfattande restaurering. Kyrkan har en dopfunt från 1100-talet samt en sevärd medeltida madonnabild.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-01-25
Marums kyrka ligger vid stranden av Flian, just där den dämts upp till en liten sjö. Det västra partiet är rester av den medeltida kyrkan. Genom åren har en del hänt, bl.a. revs koret runt 1783-85. På 1800-talet skedde som så vanligt, övermålning och vitkalkning samt förenkling av kyrkorummet. 1933 återinvigs kyrkan efter en omfattande restaurering då man också tagit fram vad som gick av gamla målningar. Altaruppsatsen kompletterades med nya stycken, predikstolen utfördes då av Axel Andersson, Morup. Dopfunten är märklig! Den har förutom akantusblad även två drakar med en duva emellan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.