Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Norra Lundby kyrka Foto: Barbro Thörn
Norra Lundby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Norra Lundby kyrka
  2. Norra Lundby kyrka

Norra Lundby kyrka

4.4 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Norra Lundby kyrka i Skara

Norra Lundby kyrka tillhör Valle församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 95 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Norra Lundby kyrka

4.4 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-12-28
Mycket trevlig romansk kyrka, alldeles i närheten av Varnhem. Dopfunten och madonnan är särskilt sevärda!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-03-08
Den romanska absidkyrkan i Norra Lundby uppfördes på 1100-talet. Kyrkan förlängdes åt väster under senmedeltiden. I slutet av 1600-talet byggdes kyrkan ut och under 1800-talet fick kyrkan sitt nuvarande utseende. I kyrkan finns en mycket sevärd medeltida dopfunt. Utanför kyrkan står en runsten med nonsensinskrift - Vg 199.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-09-25
Norra Lunby kyrka ligger några km söder och väster om Varnhem. Kyrkan består av långhus med ett smalare kor och en rund absid i öster. Predikstolen bär årtalet 1690. Mariabilden på södra väggen är från 1100- eller början av 1200-talet och har tidigare troligen varit placerad där predikstolen nu står. Möjligen har ekskivan på altaret tillhört ett Mariaaltare. Den nuvarande altaruppsatsen härrör från 1600-talet. Antalet sittplatser 95 st. Kyrkan var vid mitt besök Påskdagen 2012 stängd.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-07-22
En romansk 1100-talsskyrka som genom till-och ombyggnad fått ett torn i Karl Johansstil på 1860-talet. Trots detta och även tack vare en restaurering på 1950-talet är det här en riktig klenod! Vackert kor med ett av de finaste antependier jag sett. Dopfunten är bara den värd fem stjärnor! Antagligen ett arbete av den s.k. Skaramästaren, med djupa reliefer och uttrycksfulla bilder. Att det sedan gick att komma in i kyrkan 17.30 på kvällen genom att få låna nyckeln i grannhuset ( de var dessutom glada att man vill titta på kyrkan) gjorde det här besöket till en höjdpunkt!
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2013-05-19
En helt underbar kyrka som jag har fått gått upp i tornet.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-09-13
En mycket fin romansk kyrka med 1800-tals torn. Trots att det bli lite krock mellan stilarna är ändå kyrkan i sin helhet välproportionerlig. Nästa gång jag kommer ska jag låna nyckel och se kyrkan invändigt också! Dopfunten vill jag verkligen se.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-10-16
1981 köptes nuvarande orgel in från Smedmans orgelbyggeri i Lidköping.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.