Foto: akejohan
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Norra Vings kyrka Foto: Tom Wollecki
Norra Vings kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Norra Vings kyrka
  2. Norra Vings kyrka

Norra Vings kyrka

3.2 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Norra Vings kyrka i Skara

Norra Vings kyrka tillhör Valle församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 106 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Norra Vings kyrka

3.2 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dag Almgren
Dag Almgren 2020-02-16
Min farfars far, Josef Almgren skänkte altartavlan. Min farfar, Harald Almgren gav kyrkan en donation i sitt testamente.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2018-10-28
En ljus och fin kyrka! Men den känns inte att vara så gamla som den är. Inte helt i min smak men helt okej. Jag var här idag och fick en tur upp i tornet.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-11-27
Inte så mycket kvar av medeltiden i denna kyrka, förutom då en del murar. I övrigt har kyrkan präglats av 1800-talet. Ovanligt ljus interiör.
Läs mer Läs mindre
KG Mattsson
KG Mattsson 2015-01-13
Strax innanför dörren i kyrkan ligger min förfader Sten Bengtsson, trädgårdsmästare på Härlingstorp i början av 1700-talet, begravd. Jag har undrat ibland varför en vanlig trädgårdsmästare fick en så iögonfallande gravhäll.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-01-19
Norra Vings kyrka uppfördes i slutet av 1100-talet. Kyrkan byggdes om 1751-52 och fick sitt nuvarande utseende 1834-35. Tornet byggdes 1847.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-08-29
Norra Vings kyrka ligger ca. en km söder om Axvall. Kyrkan uppfördes på medeltiden omkring 1180. Av den ursprungliga kyrkan återstår endast det som i dag är sakristia och murarna bortanför predikstolen. Kyrkan hade klockstapel son ersattes av ett torn 1847. Flera genomgripande ombyggnader har gjorts under 1700 och 1800-talet. Kyrkans gamla medeltida inventarier är till stor del försvunna. Kvar finns några slitna träskulptörer från 1600-talet. Ett krucifix som man fann på jungfrun Maria Kafles kista pryder numer kyrkan. Altartavlan av Axel Jungstedt skänktes till kyrkan år 1891. Sittp. 106.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.