Burträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Burträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Burträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Burträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Burträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Burträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Burträsks kyrka
 2. Burträsks kyrka
 3. Burträsks kyrka
 4. Burträsks kyrka
 5. Burträsks kyrka
 6. Burträsks kyrka

Burträsks kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Burträsks kyrka i Skellefteå

Burträsks kyrka tillhör Burträsks församling och ligger i Skellefteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 800 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Burträsks kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-04-08
Kyrkans huvudorgeln är tillverkad av orgelbyggaren Olof Hammarberg i Göteborg och ansågs ”stå på toppen av vad svenskt orgelbyggeri kan prestera” när den invigdes 1951. Senare installerades även en kororgel.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-03
Altarfresken utförd av finländske konstnären Lennart Segerstråle. Kyrkan torn liknar en rymdraket men man har en hänförande utsikt därifrån. En extra stjärna för prästen som på midsommaraftonens kväll gick hem och hämtade nyckeln för att vi skulle få gå upp i sagda torn! Han var dessutom kunnig och berättade massor om många kyrkor.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-05-14
Kyrkan är ritad av Bengt Romare och invigd 1949 och en av de sista stora monumentala kyrkorna med återblickande inslag. Invändigt är kyrkan smyckad med stora stjärnvalv i tegel och delvis vitkalkade som i äldre medeltida kyrkor. Kyrkorummet är stort och rymligt då kyrkan är byggd som korskyrka. Kan Romare ha inspirerats av L I Wahlman vad gäller tornspiran? Romare skrev nämligen en bok om Wahlman och Wahlman var en storhet bl a till följd av Engelbrektskyrkan i Stockholm.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.