Foto: Lennart Hedlund
Foto: Lennart Hedlund
Kåge kyrka Foto: Barbro Thörn
Kåge kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Kåge kyrka
  2. Kåge kyrka

Kåge kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kåge kyrka i Skellefteå

Tidigt på vårvintern 1924 började grundgrävningen för Kåge kyrka, som till stor del utfördes på frivillig väg. Kyrkogrunden invigdes av prosten Fellström från Skellefteå den 1 juni samma år. Kyrkan stod klar vid årsskiftet 1925-26, till en kostnad av 110 000 kronor.

Kåge kyrka tillhör Kågedalens församling och ligger i Skellefteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 230 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kåge kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Lennart Hedlund
Lennart Hedlund 2013-01-02
Kompakt kyrka vid Kågeälven i lummig miljö.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-10-24
Knut Nordenskjöld har redan denna träkyrka som har ett kraftigt torn, krönt av lökkupol i spån. Referenserna till äldre träarkitektur finns här tydligt och förvåningen blir desto större när interiören har stram klassicistisk utformning och altarskåp med drag från medeltiden. Allt är arkitektens vilja att uttrycka äldre tiders formspråk men på ett nytt och fritt sätt. Vi ska känna igen äldre tiders kyrka men inte bokstavligen utan som en trygghet kanske?
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-23
Altartavla av Torsten Nordberg och ett vackert korfönster. Dopfunten har ett lock som är en modell av kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.