Kalvträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
Kalvträsks kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Kalvträsks kyrka
  2. Kalvträsks kyrka

Kalvträsks kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kalvträsks kyrka i Skellefteå

Kalvträsks kyrka tillhör Burträsks församling och ligger i Skellefteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 180 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kalvträsks kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
2018-04-04
En 4:a för den originella formen (även om det nuförtiden visst finns ytterligare en 12-kantig kyrka i Sverige) och för den underbara orgeln med dess fylliga toner, så väl i harmoni med kyrkorummet.
Läs mer Läs mindre
Marita Brodin
Marita Brodin 2012-06-14
Altarmålningen föreställer Kristus på korset och i bakgrunden ser man utsikten från den aktuella kyrkbacken (Kalvträsket och Vitberget). Kristus är relevant också i Kalvträsk! Titta runt i kyrkan: www.queenmedia.se/kyrkor/burtrask Mer: www.algonet.se/~stigvik/kalvproj/kyrka.html
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-04-07
Kyrkans orgel är byggd av Pehr Zacharias Strand 1839 och är sålunda äldre än kyrkan. Fram till 1903 stod den i Burträsks kyrka. Den är ovanligt utformad med spelbordet vid ena gaveln. Ovanför spelbordet sitter registerandragen på rad från vänster till höger i en ordning som avviker från den traditionella. Orgeln har sju stämmor fördelade på en manual. Pedalen är av bihangstyp och saknar därför självständiga stämmor. Manualen har omfånget C-f3 medan pedalen har C-d1. Vissa stämmor är delade så att bas omfattar den nedersta oktaven medan diskant utgör c-f3.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2009-12-10
Förmodligen Sveriges enda 12-kantiga kyrka! Spännande form på kyrkorummet men tyvärr har man inte gjort så mycket av det. Var i klart behov av en upprustning då jag var där i juni 2000. (Kan ju ha hänt saker sedan dess.)
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.