Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
S:t Örjans kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Örjans kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. S:t Örjans kyrka
  2. S:t Örjans kyrka

S:t Örjans kyrka

3.6 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Örjans kyrka i Skellefteå

S:t Örjans kyrka tillhör Skellefteå S:t Örjans församling och ligger i Skellefteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för S:t Örjans kyrka

3.6 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-06-25
Kyrkan från 1935, ritad av John Åkerlund, är vackrare utanpå än inuti. Det finns dock en hel del fina detaljer, som skulpturen Sankt Göran, draken och prinsessan utförd av Tore Strindberg. Målningen på sydsidan är gjord av Torsten Nordberg. Altartavlan är medeltida och utförd av okänd mästare. Dopfunt och predikstol ser ut som syskon, båda liknar kuber. Ljuskronorna är av det oskönare slaget och ändå ger kyrkan en trevlig känsla för det vackra överväger trots allt.
Läs mer Läs mindre
Medvandrare
Medvandrare 2017-08-04
St Örjans församling är en varmt och omsorgsfullt församling. I St Örjans Kyrka finns en av de absolut vackraste altartavlorna med budskapet om Jesu. Den som deltar i Gudstjänsterna känner att Gud är där och möter den som av hjärtat söker honom...Vid varje mässa finns det möjlighet till personlig förbön.
Läs mer Läs mindre
user 191573
user 191573 2017-02-17
För att vara församlingens huvudkyrka så är den långt ifrån en besvikelse! Kororgeln på 23 stämmor, byggd av Grönlunds i Luleå, spelade jag på som organist i S:t Örjan, halleluja! (Organist 1964 - 1969)
Läs mer Läs mindre
Alexander Burman
Alexander Burman 2013-07-05
För att vara församlingens ´huvudkyrka´ så är det en ren besvikelse. En traditionell kyrka men som känns mossig och ensam i en bygd som är desamma. Man vill ut lika fort man kommer in tyvärr
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-10
Orgeln på läktaren har tolv stämmor och är byggd av Åkerman & Lund Orgelbyggeri. Kororgeln på 23 stämmor är byggd av Grönlunds Orgelbyggeri i Gammelstad.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.