Foto: morgan från skogen
Foto: morgan från skogen
Foto: morgan från skogen
Brännemo kyrka Foto: morgan från skogen
Brännemo kyrka Foto: morgan från skogen
  1. Brännemo kyrka
  2. Brännemo kyrka

Brännemo kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Brännemo kyrka i Skövde

Kyrkan uppfördes på frivillig väg 1919 i en vacker skogsbygd 7 km från moderkyrkan i Götlunda. Ritning till kyrkan utfördes av församlingsprästen Ernst Wennerblad.
Kyrkbygget påbörjade 11 maj 1919. Den 3:e sönd. i Advent 1919 firades den första gudstjänsten. Först 1 nov 1923 på Alla Helgons dag invigde biskop Hjalmar Danell kyrkan.
1938 putsades kyrkan utvändigt (tidigare tegelfasad). Då sattes korfönstret igen och den gamla altarprydnaden (finns i församlingshemmet) ersattes av ett enkelt kors framför en nisch. Här målade 1948 Simon Sörman ”Vandringen i ljuset från korset”. På ömse sidor om koret är målat en ung familj på ena sidan och på andra sidan en livstyngd människa som blir styrkt av tron på Gud.
I doprummet finns ett evangelistfönster –glasmosaik- från 1967 av Harry Alm. Dopfunten är av eneträ från 1948.
Kyrkan har två klockor: storklockan från 1920 och lillklockan från 1931.

Brännemo kyrka tillhör Norra Billings pastorat och ligger i Skövde

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Brännemo kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-09-30
En kyrka som jag var på återbesök idag. Kyrkan var öppen mycket trevligt. En liten och fin kyrka mitt i skogen.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2011-09-23
Efter en mil på krokiga vägar dyker den den lilla kyrka upp. Den lyser i solen, är ny-kalkad sen ca 5 år tillbaka. På baksidan har markägaren avverkat skogen vilket är trist. Anne-Marie kyrkans vaktmästare låser upp åt oss. Kyrkan är sparsamt inredd, ger en varm känsla, den är vacker. Det är 27 år sedan vi var här jag och min bror, det var på hans bröllopsdag.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.