Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Edåsa kyrka Foto: Tom Wollecki
Edåsa kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Edåsa kyrka
  2. Edåsa kyrka

Edåsa kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Edåsa kyrka i Skövde

Edåsa kyrka tillhör Värsås-Varola-Vretens församling och ligger i Skövde

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Omdömen för Edåsa kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-01-18
På sydportalen som ser väldigt gammal ut finns en text från 1941 när kyrkan återfördes till församlingen. Ett litet udda tillskott är tillbyggnaden som är ett columbarium för en lokal godsägare. Inne i kyrkan finns inte mycket att lovsjunga över avseende interiören. Ett par enkla, men vackra takmålningar från 1777, utförda av Fredrik Wahlin,mästare från Hjo. Lugn och dov interiör, faktiskt vackrare utifrån.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2015-03-24
En liten annorlunda kyrka! Nu är det mer än ett årsen som jag var här, jag gillar den här på utsidan och hoppas att i framtiden få komma in eftersom den var låst då jag var här.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-06-28
Edåsa kyrka uppfördes omkring år 1200, men byggdes om med tresidigt kor år 1763. Kyrkans columbarium byggdes 1938-1940. Vid den tiden uppfördes även sakristian. Kyrkan har en dopfunt från 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-10-14
På en kulle med sikt över åkrarna ligger denna lilla vackra kyrka. Här finns det inget torn på taket utan det står på backen. Det är nog lite ovanligt. Bara en 2 för att den var låst i dag 1 maj.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.