Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Häggums kyrka Foto: Tom Wollecki
Häggums kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Häggums kyrka
  2. Häggums kyrka

Häggums kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Häggums kyrka i Skövde

Häggums kyrka tillhör Skultorps församling och ligger i Skövde

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Häggums kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-11-05
Några få föremål finns kvar från Häggums gamla kyrka. Predikstolen från 1761 och dopfunten från 1200-talet verkar vara välbehållna. Men epitafiet som hänger ovanför dopfunten, fick en omild behandling 1921 då all färg tvättades bort.....De båda gravhällarna i vapenhuset verkar ganska nötta och döljs till hälften bakom ett bord. Det är svårt när utrymmena inte räcker till... Själva kyrkorummet är ljust, men frånsett de båda gamla inventarierna, rätt ointressant. Inte ens A G Ljungströms altartavla lyfter rummet. Något fattas, men vad?
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2015-03-27
En kyrka som jag var vid för många årsen. En annorlunda kyrktorn som jag vet ej om jag tycker om eller inte. Men kyrkan var låst när jag var här.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-12-18
1864 raserades den gamla kyrkan, som var byggd på 1100-talet, och samma år invigdes Häggums nya kyrka som uppförds av byggmästare Anders Pettersson från Värsås men kom att förändras kraftigt under årens lopp. Vid en omfattande renovering återfick den 1998 sitt ursprungliga utseende. I tornet finns två klockor. I vapenhuset finns två gravhällar bevarade, uppställda mot väggen. Kyrkan innehåller bl.a. en altartavla föreställande Kristus på korset med Maria och Johannes, målad av O. Ljungström. Fyra ljuskronor finns. Från den gamla kyrkan har bevarats en dopfunt,samt predikstol och ett epitafium.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.