Gårdeby kyrka Foto: Barbro Thörn
Gårdeby kyrka Foto: Barbro Thörn
Gårdeby kyrka Foto: Barbro Thörn
Gårdeby kyrka Foto: Barbro Thörn
Gårdeby kyrka Foto: Marianne Bokblad
  1. Gårdeby kyrka
  2. Gårdeby kyrka
  3. Gårdeby kyrka
  4. Gårdeby kyrka
  5. Gårdeby kyrka

Gårdeby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Gårdeby kyrka i Söderköping

Vackert belägen på en höjd ligger Gårdeby kyrka inbäddad i grönska, omgiven av kohagar och åkrar. När du kliver in i kyrkorummet välkomnas du av ”Den gode Herden”, som möter dig med lammet i famnen.

Gårdeby kyrka tillhör Östra Ryds församling och ligger i Söderköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Omdömen för Gårdeby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2015-01-03
Gårdeby kyrka är uppförd 1200-talet i gråsten. Den är byggd i romansk stil med ett lägre kor och absid. Det är den östligaste absidkyrkan i Östergötland.Kyrkan har aldrig haft några murade takvalv utan valv av trä. Den var under medeltiden mycket mörk Medeltida inventarier saknas, men intressant är dopfunten i ek från 1664 och ljuskronan i trä med naturtrogna armar och händer från 1689.Träskulptur av Eva Spångberg 1990 Den gode herden pryder absidnischen.På långväggen sitter en oljemålning Jakobs dröm.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-11-21
Gårdeby kyrka uppfördes på 1200-talet i romansk stil med absid. År 1926 utfördes en större restaurering. I kyrkan finns en dopfunt från 1600-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-12-05
Mycket trevlig liten kyrka med ursprung i 1200-talet. Enkel och vacker interiör med Eva Spångbergs ´Den gode herden´ i absidnischen som fungerar som altraprydnad. Små enkla ting kan bli mycket vackert! Den stora ljuskronan i trä är sevärd, liksom dopfunten från 1664. Klockboden eller stapeln är också lite annorlunda än vanligt. Ljus och harmonisk liten kyrka!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.