Hem / Platser / Söderköping / Kyrkor / Östra Ryds kyrka
  1. Begravning

Östra Ryds kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bekskrivning

I en skogrik och kuperad trakt med många mindre sjöar ligger Östra Ryds kyrka. Med sina tjocka murar och sitt trägolv omsluter kyrkorummet med värme och trygghet.

Östra Ryds kyrka tillhör Östra Ryds församling och ligger i Söderköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Ryds kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2014-10-14
Kyrkan ser lite snopet tom ut där koret borde vara. Altartavlan är målad av G.A. Engman, som inspirerats av Pehr Hörberg. Den tidigare altartavlan sitter nu på norra väggen. Trägolv, samt en vacker dopfunt i mässing med lock, utöver 1200-talsdopfunten. Predikstolen i svart och guld, gjord av bildhuggaren Carl Fredrik Beurling under 1700-talets senare del har förutom timglas även ett väggur. I övrigt, se bilder med text
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee 2012-09-08
Östra Ryds kyrka byggdes på 1200-talet i gråsten och byggdes om helt på 1700-talet, då tornet tillkom . Medeltidens kyrkorum skiljer sig mycket från dagens . Det saknade bänkar, läktare och predikstol. Mässorna hölls på latin . Församlingen hade inte tillträde till koret som var avskilt med ett galler, korskrank. Dopfunten stod innanför dörren Kyrkorummet ändrades efter reformationen.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-03-06
Till det yttre typisk för sin tid och sitt rum: Östergötlands 1700-tal. I det inre inte så ödslig som en del andra kyrkor av denna typ kan vara. Kuriosa: Kyrkobeskrivningen är författad av Thede Palm, som är mer känd som chef för den svenska underrättelsetjänsten under 1950- och 60-talen. Han blev som pensionär bofast i socknen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-05-07
Orgeln är byggd av Lars Strömblad 1777. 1965-1966: Bröderna Moberg, Sandviken, restaurerar orgeln, varvid 1830 års disposition, förutom Quintadena 8´, återställs. Åtskilliga pipor rekonstrueras. Slutligen kopplas ursprungliga tremulanten in.
Läs mer Läs mindre

Foto: Skivarp

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Marie Andersson
Läs mer om Marie
Jenny Olsson
Läs mer om Jenny