S:t Anna kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
S:t Anna kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Anna kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Anna kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Anna kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. S:t Anna kyrka
  2. S:t Anna kyrka
  3. S:t Anna kyrka
  4. S:t Anna kyrka
  5. S:t Anna kyrka

S:t Anna kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Anna kyrka i Söderköping

S:t Anna kyrka tillhör Söderköping S:t Anna församling och ligger i Söderköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för S:t Anna kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Roger Svensson
Roger Svensson 2014-09-23
En mycket vacker kyrka som jag konfirmerades I 1980
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-08-14
S:t Anna kyrka byggdes på 1300-talet som ett kapell tillägnat sjöfararnas helgon S:t Anna, Marias mor. Hit kom man sjövägen och förtöjde båtarna i stockmuren som kringgärdade kyrkan. Biskop Hans Brask invigde kyrkan 15211821 byggdes en ny kyrka -- byggsten och inventarier togs från den gamla kyrkan ,som fick förfalla Fragment av kalkmålningar finns på väggarna, som är ursprungliga . Altarskåp från 1590 och en tavla från 1512.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-03-21
I den här kyrkan är det alltid Trettondedag Jul! Altartavlan har i varje fall de vise männens hyllning av Jesusbarnet som motiv. Kyrkan är stor och rymlig och är väl stor vanliga söndagar, då är det oftast gudstjänst i gamla kyrkan. Men på sommaren när folkmängden i skärgården mångfaldigas så fylls den!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-04-13
1832 Per Zacharias Strand, Stockholm, bygger den första piporgeln i nuvarande kyrkan. Den erhåller 15 stämmor på 1 manual och pedal. 1923 J. A. Lund, Linköping, bygger om orgeln till 23 stämmor fördelade på 2 manualer och pedal. 1944 ombyggnad av Västerlund, Norrköping. 1967 Richard Jacoby, Stockholm, bygger en mekanisk en 2-manualig orgel med 17 stämmor, varav 11 från strandorgeln, och med förberedd plats för 3 framtida tungstämmor. I kyrkan fimms också en mekanisk kistorgel om 4 stämmor levererad 1980 av Åkerman & Lund, Knivsta. Den är tempererad enligt Kirnberger III.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-03-21
´Ett barn av sin tid´, skulle man kunna säga. Altartavlan av Pehr Hörberg är från 1795, det gamla altarskåpet från 1590.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.