Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Västra Husby kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

I kyrkan välkomnas man av en välsignanade Kristus. Ljus och ro är det som omsluter en när man kliver in det moderna kyrkorummet. Ett kyrkorum som gjort för musik och klingande toner.

Västra Husby kyrka tillhör Östra Ryds församling och ligger i Söderköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 110 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Västra Husby kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2014-07-02
Kyrkan byggdes 1816-17 men brann ner 1977. Murar och torn stod kvar och man byggde den nya kyrkan i den gamla. Tidigare hade man gjort tvärtom, 1800-talskyrkan byggdes utanpå den äldre kyrkan. Exteriört är kyrkan sig tämligen lik, interiört är den mycket smakfullt moderniserad. Altartavlan, altarbordet och två tavlor i mosaik är av Bengt Olof Kälde, som har varit mycket delaktig i den nya kyrkans inredning.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee 2013-06-20
Västra husby kyrka byggdes 1816-1817 ovanpå och utanför den tidigare 1100-talskyrkan. Tornet är från 1300-talet och är påbyggt. Kyrkan brann 1977 och återuppfördes 1979.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jenny Olsson Lavendla begravningsbyrå
Jenny Olsson
Läs mer om Jenny