Hem / Platser / Södertälje / Kyrkor / Överenhörna kyrka
  1. Begravning

Överenhörna kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Tuna 2, Församlingshemmet 15150 ENHÖRNA Visa på karta

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Överenhörna kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Dhyana 2013-11-14
För drygt tio år sedan arbetade jag på ett behandlingshem i närheten. Det var jul och en av patienterna ville besöka gudstjänsten, så vi två pulsade dit i mörkret genom nysnön. Jag hade aldrig besökt en svensk kyrka förut och kände mig osäker. Det visade sig vara lätt att vara med, inga komplicerade koder. Jag fick psalmboken i handen och sjöng med så gott jag kunde. Jag hade ingen aning då om hur gammal kyrkan var. Av interiören minns jag bara att det var enkelt, vita valv. Men känslan av att vara välkommen som jag var, minns jag. Tack för era bilder, som har väckt detta fina minne.
Läs mer Läs mindre
Användare 2012-09-20
Behaglig atmosfär vid vägs ände längst ut på halvön. Före kyrkan: en kungsgård. Fantasieggande med dess läge vid handlesvägarna och nära Birka.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan 2012-05-24
Nästan gömd bland träden på den lilla kyrkogården ligger denna svårfotograferade kyrka. Får ingen större känsla vid besöket.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2011-06-14
Ny recension: Kyrkan härrör i sina äldsta delar från 1100- eller 1200-talet. Under 1400-talets slut slogs kyrkans två västra valv vilka till stor del präglade kyrkan interiört. Altartavlan målades 1786 av Georg Engelhard Schröder.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-02-15
Ljust, luftigt och rymligt kor med en enkel altartavla av Georg Engelhard Schröder 1736. Hela interiören är enkel men smakfull.
Läs mer Läs mindre

Foto: Enhörna församling

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Pia Sjöberg
Läs mer om Pia
Nina Klose
Läs mer om Nina