Hem / Platser / Södertälje / Kyrkor / Överjärna kyrka
  1. Begravning

Överjärna kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Kyrkvägen 10 15332 Järna Visa på karta

Information om platsen

  • Kyrkan är tillgänglighetsanpassad
  • Kyrkan har toalett som är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har teleslinga

Bekskrivning

Överjärna kyrka ligger centralt i Järna. Kyrkan byggdes på 1100-talet, men har därefter byggts ut och byggts om vid ett flertal tillfällen.

Överjärna kyrka tillhör Järna-Vårdinge pastorat och ligger i Södertälje

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Överjärna kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-09-06
Den här kyrkan tycker jag om! Först möts man i vapenhuset av en mycket vacker ljusbärare, sedan en nytillkommen sådan vid bordet med gästboken. Inne i kyrkan är det så fridfullt och frånsett de fragmentariska målningarna högt upp i valvet i koret är det rent och lugnt i interiören. Den känns trivsam och det minns jag från mitt förra besök här också.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2012-09-01
Återbesök i dag: Långhus och kor härstammar från 1100-talet. Mycket tyder på att övervåningen har använts i försvarssyfte. De smutsiga eller svarta partierna på båda sidor om altaret är kvar, det ser inte vackert ut. Borde kunna gå att tvätta bort eller måla över. Korfönstrets glasmålning från tidigt 1900-tal tycker jag om, den är mycket vacker. Vid Ture Jangviks restaurering 1983-4 framtogs kalkmålningar troligen från omkring 1600. Predikstolen från 1880 försågs med målningar av Axel Hörlin 1940 samt ljustak 1984. Kyrkan är öppen vardagar.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-08-28
Överjärna kyrka uppfördes i slutet av 1100-talet. Tornet byggdes på 1400-talet. Kyrkan fick sina valv på 1600-talet. I koret finns målningar från 1600-talet. Utanför kyrkan står en intressant runsten.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan 2012-05-24
Kyrkan mitt i byn heter det och här stämmer det gamla uttrycket väl. Inte öppen i dag så det får bli ett återbesök.
Läs mer Läs mindre
Rickard W 2009-01-08
Fin kyrka som ligger mitt i samhället Järna.
Läs mer Läs mindre

Foto: Järna-Vårdinge pastorat

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Pia Sjöberg
Läs mer om Pia
Nina Klose
Läs mer om Nina