Foto: Mats Sjögren
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Mjällby kyrka Foto: Barbro Thörn
Mjällby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Mjällby kyrka
  2. Mjällby kyrka

Mjällby kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Mjällby kyrka i Sölvesborg

Flera vackra och intressanta historiska föremål från bl.a. renässansen. På altaruppsatsen från år 1621 står Christian IV:s namn kvar.

Mjällby kyrka tillhör Mjällby församling och ligger i Sölvesborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 600 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Mjällby kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2014-12-28
Stor och rymlig kyrka från 1788-92. Predikstol, dopfunt och altaruppsats övertogs från den gamla kyrkan och är från 1600-talet. Korväggen fick 1839 en stor perspektivmålning i grisaille. Kyrkan dominerar i det flacka landskapet på Listerlandet. Tyvärr saknas beskrivning!
Läs mer Läs mindre
user 57880
user 57880 2014-02-12
Vacker och välskött kyrka och kyrkogård. Tyvärr fanns ingen information om kyrkan då vi besökte den 23/9. Jag letade efter gamla gravstenar efter släktingar som jag funnit vid min släktforskning.
Läs mer Läs mindre
Mats Sjögren
Mats Sjögren 2013-06-04
Denna kyrka med sitt vackra torn sticker upp mycket inspirerande mitt på det flacka Listerlandet. Tyvärr inte öppet vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-07
Altartavlan där Christians namn finns kvar är en kuriositet. Såväl den som predikstol och dopfunt är från början av 1600-talet. En extra stjärna får kyrkan för sin vaktmästare Mikael som skickade korten till mig i efterhand eftersom de inga hade vid vårt besök. Korten kom den 11juni och vi var där den 7 juni! Suveränt, dessutom var samme vaktmästare en alldeles utmärkt guide!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.