Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Johan Bredenberg
Ysane kyrka Foto: Barbro Thörn
Ysane kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Ysane kyrka
  2. Ysane kyrka

Ysane kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ysane kyrka i Sölvesborg

Medeltida målningar av ”Vittskövlemästaren” Nils Håkansson. Kyrkan har genomgått betydande renoveringar under 1700-1800-talet. Tillbyggnad åt väster.

Ysane kyrka tillhör Mjällby församling och ligger i Sölvesborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 149 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Ysane kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2013-05-27
Kyrkan uppfördes ursprungligen under 1300-talet, men har byggts om en hel del genom åren. I koret finns välbevarade målningar av Vittskövlemästaren Nils Håkansson.
Läs mer Läs mindre
Mats Sjögren
Mats Sjögren 2013-05-26
Mycket vacker och gammal kyrka med riktig medeltidskänsla, som man knappast kan låta bli att vilja stanna till vid, då man kör på E22an mellan Sölvesborg och Karlshamn. Från denna kyrka kan man också se bort till Gammalstorp kyrka, vilket också ger en speciell känsla; kanske bara någon kilometer skiljer kyrkorna åt iavstånd - desto mer i prestige säkert!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-20
Kyrkan som f.ö. heter Sankta Gertrud kyrka ligger nära vägen och har kallats ´Vägfararnas tempelhus´ är från 1200-talet. Målningarna i koret från 1400-talet och altartavla och predikstol från 1600-talet. Mycket intressant kyrka och den har en bogårdsmur som bara den är värd att stanna för.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.