Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Bromma kyrka Foto: Tom Wollecki
Bromma kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Bromma kyrka
  2. Bromma kyrka

Bromma kyrka

4.2 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bromma kyrka i Stockholm

Kyrkan byggdes under 1160-tale,t en s k befästningskyrka. Består idag av sju delar: rundhus, långhus, kor, sakristia, gravkor, vapenhus och krypta. Medeltida kalkmålningar och triumfkrucifix. Stockholms äldsta byggnad i bruk.

Bromma kyrka tillhör Bromma församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Bromma kyrka

4.2 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
AnneTe
AnneTe 2017-02-21
Fin kyrka. Lämpligt stor. Värd ett besök.
Läs mer Läs mindre
Lars Johnson
Lars Johnson 2016-07-26
En fin kyrka med härliga målningar på långhusets väggar. Väl värda ett besök.
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2016-05-02
Jag kanske väntade mig för mycket av denna Pictorkyrka, dessutom Stockholms äldsta kyrka. Blev lite besviken. Oformlig byggnad som känns dunkel och dammig inuti. I behov av inre renovering? Min gissning är att murargesällen straffas för sin klantighet. 50 cm ovanför hans huvud, en stor sten sticker ut ur triumfbågens annars släta sida. Albertus lyckades inkorporera bumlingen i en målning som en kulle. Men därunder avbildade han en murarmästare som dänger gesällen i huvudet med baksidan av en yxa. Se bilderna.
Läs mer Läs mindre
annjoh
annjoh 2015-01-30
Bromma kyrka är en av de vackraste kyrkorna i Stockholm. Är konfirmerad där samt varit i kyrkan flera ggr eftersom jag är uppvuxen i Bällsta. Besöker kyrkan samt minneslunden då och då, min pappa är begravd där sedan drygt 2 år.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-01-15
En imponerande och vacker medeltida kyrka med sitt kraftiga rundtorn och fantastiska målningar.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-12-30
Bromma rundkyrka uppfördes i slutet av 1100-talet. På 1400-talet byggdes kyrkan om och fick målningar av Albertus Pictors skola. Dessa togs fram vid en restaurering 1905-06. År 1728 uppfördes det nuvarande koret.
Läs mer Läs mindre
AnnikaJ
AnnikaJ 2013-09-06
Bromma kyrka är den äldsta i Stockholm från 1100-talet. En mycket vacker kyrka där jag varit fler ggr och kan rekommendera att ni besöker.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-08-30
På 1160-talet var tiderna oroliga, fiendeflottor från öster härjade. Som skydd byggdes en kedja av försvarstorn. Kärntornet Tre Kronor vid Norrström, Bromma kyrka omkring 1160, Solna kyrka något senare och Munsö kyrka på 1200-talet. Bromma kyrka är en av Stockholms äldsta byggnad. Långhuset som byggdes på 1400-talet är smyckat med en stor svit kalkmålningar, ett 40-tal bildscener av Albertus Pictor och hans gesäller. Pictor föddes omkring år 1440 i tyska Immenhausen. Han kom som ung man till Sverige.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-12
Orgeln byggd 1959 av Marcusson & Son, Aabenraa, Danmark. 17 stämmor 2 manualer och pedal Föregående orgel byggd av Åkerman & Lund 1906. Ombyggd av Åkerman & Lund 1937. 15 stämmor 2 manualer och pedal
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-06
En av Sveriges åtta rundkyrkor (varav tre i Stockholmsområdet).Målningar från 1400-talet, hårt restaurerade, men numera fastställt att det rör sig Albertus Pictors verk. En del av målningarna är ganska groteska, men förstås intressanta. I rundhuset hänger änglar i taket. En sevärdhetskyrka, absolut!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.