Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Djurgårdskyrkan Foto: Barbro Thörn
Djurgårdskyrkan Foto: Barbro Thörn
  1. Djurgårdskyrkan
  2. Djurgårdskyrkan

Djurgårdskyrkan

3.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Djurgårdskyrkan i Stockholm

Djurgårdskyrkan tillhör Oscars församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 80 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Djurgårdskyrkan

3.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Richard Allard
Richard Allard 2014-01-15
Som synes på bilderna nedan ser Djurgårdskyrkan mer ut som en föredragslokal än en kyrka. Altaret t.ex är litet i enklaste laget för vår smak. Dock finns i byggnaden som sådan en tämligen bra bevarad 1800-talskänsla. Däremot var kyrkkaffet tämligen oöverträffat med 4 sorters kakor och t.o.m. smörgåsar. Engagerad och vänlig personal. Richard och Sofia
Läs mer Läs mindre
Anna från DHF
Anna från DHF 2013-03-14
Växte upp här ute och har varit på dop och begravningar, många skolavslutningar och sett på när Djurgårdens Lucia krönts (så även i år - Välkomna den 13/12 kl 17.30). En trappa upp har det serverats kyrkkaffe många gånger, lite sluttande golv och mycket hemtrevligt. Fint att se så många bra bilder på kyrkan här på sajten! Kanske jag kan lägga upp en eller annan från Lucia ;)
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-01-04
Inkommen i Djurgårdskyrkan känner man sig förflyttad 100 år bakåt i tiden. Här råder ett behagligt lugn det och den vänliga personalen gör att man trivs här. Altare och predikstol är sammanbyggda, s k Predikstolsaltare. Altartavlan är målad av prins Eugen. Dopfunten, d v s dopskålen i silver med fundamentet i trä placerades i kyrkan 1941. Skeppet som hänger i taket har namnet ´Hoppet´. Orgeln från Åkerman & Lund installerades 1958. Klockstapeln invigdes 1950. Kyrkan är öppen Tisdag- Söndag 12-15.00.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-09-09
Djurgårdskyrkan byggdes 1828 av John Burgman, skeppsredare och varvsägare. Kyrkan är Oscars församlings äldsta kyrka. Byggnaden användes länge som skola, men redan från början var det gudstjänster på söndagarna. På 1830-talet var kyrkan en tid kolerasjukhus. Sedan dess har den undergått skiftande öden, varit hotad av rivning eller försäljning. Sedan 1880 används kyrkan enbart för gudstjänster och för aktiviteter anordnade av församlingen. Övervåningen var tidigare bostad för präst eller kyrkvaktmästare - den inrymmer numera en församlingslokal.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-03-06
Tittar man inte högt nog och ser korset så inser man inte att detta är en kyrka. Även interiört liknar det mera ett bönhus, med alla stolar och långbänkar utmed väggarna. En del sköna detaljer, t.ex processionskorset, Einar Forseths glasmålning, den gamla altartavlan och även prins Eugens altartavla från 1943. Det finns även en Kristusbild som tros härstamma från ett tyskt altarskåp och votivskeppet ´Hoppet´. Vid vårt besök var det konstutställning i korridoren utanför bokbordet också.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-07-01
Det var när prins Eugen bodde hos Posse på Stora Dala i Västergötland som han fick inspirationen. Falbygden går över i elysiska ängder på prinsens altartavla. Ett privathus i trä har blivit bönhusligt kapell. Bellmanskrogen Gröna Lund har blivit nöjespark. Därifrån skränas det nu som då.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.