Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Essinge kyrka Foto: Gert Ärnström
Essinge kyrka Foto: Gert Ärnström
  1. Essinge kyrka
  2. Essinge kyrka

Essinge kyrka

3.2 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Essinge kyrka i Stockholm

Essinge kyrka tillhör Västermalms församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Essinge kyrka

3.2 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Hemulen
Hemulen 2016-03-05
För mig blev interiören en stark upplevelse. Enkelhet och ljusflöde. Rymd och stillhet.
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2014-05-23
Detta är en kyrka som bör beses utifrån. Fascinerande byggnad på med en fascinerande placering. Och kampanilen gör att den upplevs som väldigt annorlunda. Men gå inte in - kyrkorummet är genuint deprimerande.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-10-31
Försoningens kyrka eller Essinge kyrka har form av en basilika , med ett högt brett mittskepp, flankerat av smala , låga sidoskepp. Den är invigd 1959. Ett runt 48 meter högt klocktorn med enkorskrönt kopparspira.Triumfbågen är målad i regnbågens färger .En stor glasmålning bakom altaret.
Läs mer Läs mindre
Bea1983
Bea1983 2013-06-18
Jätte vacker kyrka & torn, men inte alls tillmötesgående när det gäller musik. Väldigt dåligt rykte ang just detta på ön. Man får inte forma varken begravning eller dop som man vill. Synd med tanke på att prästerna är jätte bra!
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-11-09
Högt uppe på kullen över Stora Essinge ligger kyrkan med dess höga torn synlig för en stor del av staden. Kyrkan kallas också för ”Försoningskyrkan”. I entréfasaden finns tretton nischer med skulpturer inhuggna i bohuslänsk granit. I interiörens sidoskeppens finns höga fönster med blyinfattat olikfärgade antikglas som ger ett stämningsfullt ljus i den annars så lite dekorerade kyrkorummet.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-18
Huvudorgel: Olof Hammarberg, Göteborg, 1959, 23 stämmor. Kororgel: Åkerman & Lund Orgelbyggeri, Knivsta, 1976, 4 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2011-05-28
Den känns lite sparsmakad på insidan. Inga blommor eller småträd, något dyster interiör. I direkt anslutning till kyrkan ligger församlingsbyggnaden med bostäder, pastorsexp. och kyrksal, närheten känns bra.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-08
Klocktornet som ofta kallas kampanilen syns från Essingeleden. Kyrkan har form av en basilika med högt mittskepp flankerat av lägre sidoskepp.Den högra kallas ´Dopgången´ då den leder fram till doprummet. Från att tidigare varit en tom korvägg pryds den sedan 1988 av Einar Forseths vackra glasmålning och korvalvet formar sig däröver i renbågens färger.
Läs mer Läs mindre
Erika Cyrillus
Erika Cyrillus 2010-01-15
En regnbågskyrka från 1959, arkitekt Cyrillus Johansson. Fristående klocktorn, vackra valv och mysigt församlingshem. Bilder på wiki: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Essinge_kyrka_front.jpg
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.